Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Διαλυμένη η Πυροσβεστική στην Κεφαλονκιά καταγγέλλουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες- Ετοιμάζουν συνάντηση με Δένδια- (Που θα λύσει όλα τα προβλήματα...)

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του κάλυψη και την Εκλογική Περιφέρεια της Κεφαλλονιάς έκανε την εξής δήλωση:
«Για μία ακόμη φορά τη νύχτα που πέρασε (Σάββατο 25 Αυγούστου 2012) κάποιοι προσπάθησαν να κάψουν την Κεφαλλονιά.
Η φωτιά έσβησε χάρη στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής αλλά και τις...
συντονισμένες άμεσες προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τους εθελοντές.

Οφείλω όμως να καταγγείλω ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κεφαλλονιάς είναι σχεδόν ανύπαρκτη από πλευράς υποδομών.

1.Όταν κάηκαν σε προηγούμενες πυρκαγιές δύο οχήματα της Π.Υ., αυτά που εστάλησαν σε αντικατάσταση ήταν πιο πολύ και από… σαράβαλα, με αποτέλεσμα να είναι άχρηστα και παροπλισμένα.

2.Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αδυνατεί να στεγάσει τις υπηρεσίες της στο νησί, με αποτέλεσμα τα σχετικά ενοίκια των κτιρίων να τα πληρώνει ο Δήμος.

3.Τα λάστιχα των πυροσβεστικών οχημάτων έχουν φτάσει στα… λινά με αποτέλεσμα όχι σε χωματόδρομους αλλά ούτε στην άσφαλτο να μην μπορούν να κυκλοφορούν, που σημαίνει επίσης ότι είναι ΕΝ δυνάμει μία σοβαρότατη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων ατυχημάτων εν ώρα επιχειρηματικής δράσης. (Υπενθυμίζω ότι έχουν σκοτωθεί Πυροσβέστες από αυτή την αιτία).

Τέλος, επαναφέρω και το θέμα της στελέχωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, καθώς έχουν 40% λιγότερο δυναμικό από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις.

Θα ζητήσω άμεσο ραντεβού με τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια για να συζητήσω από κοντά αυτό το θέμα σαν πρώτο βήμα πριν αναγκαστώ να το φέρω ως Ερώτηση ή Επίκαιρη Ερώτηση στο Κοινοβούλιο.

Όλα τα προαναφερόμενα τα έχω συζητήσει σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες μου και χθες και σήμερα, με το Δήμαρχο Κεφαλληνίας Αλέκο Παρίση».