Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την προώθηση της ερευνητικής προσπάθειας που αφορά «το πρωτόκολλο της νόσου Αλτσχάιμερ»

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με εκπροσώπους του Ιονίου Πανεπιστημίου και συζήτησαν την προοπτική συνεργασίας για τη δημιουργία εργαστηρίου στο Τμήμα Πληροφορικής, με στόχο την προώθηση της έρευνας σχετικά με την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, η Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Μιράντα Καλδή, ο Πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής καθηγητής Βασίλης Χρυσικόπουλος, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας αναπληρωτής καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος, ο...
προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Π.Ι.Ν Πέτρος Οικονόμου και το στέλεχος της Διαχειριστικής αρχής Θανάσης Σπίγγος.
Η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο, σχεδίασε το πρωτόκολλο πρώιμης διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ.
Η ανακάλυψη αυτή, ανοίγει τον δρόμο για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση και θεραπεία της νόσου, που απασχολεί ολοένα και περισσότερο τη σύγχρονη κοινωνία.

Σ. Σπύρου: «Η Περιφέρεια θα υποστηρίξει την πρωτοποριακή ερευνητική προσπάθεια του Ιονίου Πανεπιστημίου».

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου έκανε την δήλωσε τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του Ιονίου Πανεπιστημίου για την ανταπόκριση στην πρόσκληση μας για να συζητήσουμε την προοπτική συνεργασίας και συνέχισης της έρευνας που ξεκίνησε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το τμήμα Πληροφορικής σχετικά με την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας σχετικά με την πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ έχουν αναγνωρισθεί διεθνώς. Πρόκειται για μια ασθένεια που ταλανίζει χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά και εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Η πρωτοποριακή αυτή ερευνητική προσπάθεια χρειάζεται να συνεχισθεί, να ενισχυθεί και να μπορέσει να περάσει τάχιστα στην ιατρική πρακτική εφαρμογή.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέσω της Διαχειριστικής αρχής και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την παιδεία, προτίθεται να χρηματοδοτήσει και να ενισχύσει τη δημιουργία ενός ειδικού εργαστηρίου με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε στην έδρα του Ιονίου Πανεπιστημίου σε κατάλληλο χώρο στο τμήμα Πληροφορικής να συνεχισθεί η έρευνα και να ολοκληρωθεί με θετικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση της νόσου».

Μιράντα Καλδή: «Σημαντική η υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»

Από την πλευρά της η Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Μιράντα Καλδή τόνισε χαρακτηριστικά:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και προσωπικά τον Περιφερειάρχη γι’ αυτή την πολύ σημαντική συνεργασία και την υποστήριξη της στην έρευνα που διεξάγεται από το Τμήμα Πληροφορικής».
Τέλος ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθαγητής Παναγιώτης Βλάμος επεσήμανε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και για την πρόσκληση και για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας και κυρίως για την υποστήριξη σε αυτή την προσπάθεια. Όντως έχουμε ανάγκη από ειδικό εξοπλισμό για την λειτουργία ενός σύγχρονου εργαστηρίου που θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε την έρευνα μας και να έχουμε τα αποτελέσματα που προσδοκούμε».