Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Στέφανος Σαμοΐλης: Συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Κασσιόπης

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης παρευρέθηκε την Παρασκευή 17/8/12 στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα φορέων και κατοίκων της Κασσιόπης με τον κ. Λιμενάρχη Κέρκυρας.
Οι κάτοικοι της Κασσιόπης έθεσαν το θέμα των...
 βαριών προστίμων που τους έχουν επιβληθεί για την κινητοποίηση-διαμαρτυρία τους κατά της εγκατάστασης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στο Καπαρέλι. Αναφέρθηκαν επίσης στις σημαδούρες που έχει τοποθετήσει ο επιχειρηματίας στη νήσο Καπαρέλι (Περιστερές), οι οποίες δημιουργούν κινδύνους για την ομαλή διέλευση των σκαφών στην περιοχή. Τέλος κατέθεσαν στοιχεία για τη μόλυνση της θαλάσσιας περιοχής από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στην τοποθεσία Βαθύ.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης ζήτησε ν' αντιμετωπιστεί το θέμα των προστίμων, επισημαίνοντας ότι συνιστούν ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων. Δήλωσε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής. Και επανέλαβε την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο προωθούμενο ξεπούλημα του Ερημίτη.