Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση της ΝΕ του ΚΚΕ για την απόσπαση των αστυνομικών.

Την απόσπαση 50 αστυνομικών από το νησί μας, στον Έβρο για δυο μήνες (Αύγουστος- Σεπτέμβρης), αποφάσισε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και προστασίας του πολίτη επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Νίκος Δένδιας. Αυτή η ενέργεια εντάσσεται στην....
ενίσχυση της καταστολής στα σύνορα που συνολικά θα μετακινηθούν 1.800 συνοριοφύλακες.
Είμαστε αντίθετοι στην απόφαση αυτή, τη στιγμή που σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, λείπουν 120 αστυνομικοί για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες της υπηρεσίας.
Τα μέτρα αυτά αποτελούν τμήμα των σχεδίων εντατικοποίησης των ελέγχων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με στόχο τους πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού και της παγκοσμιοποίησης. Η ολοκλήρωση επίσης του τείχους ανάσχεσης των προσφύγων και των μεταναστών αναμένεται να τελειώσει αρχές Οκτώβρη.
Το ΚΚΕ τονίζει ότι όσο και να φυλάσσονται τα σύνορα, όταν οι λαοί λιμοκτονούν και πεθαίνουν τότε υπάρχουν πάντα τρόποι και τρύπες όπως και δουλέμποροι για να μη σταματά το κύμα. Κι όταν ένας πόλεμος ετοιμάζεται, το κύμα φουντώνει. Η Ελλάδα δε θα μείνει ανέγγιχτη από ένα νέο ενισχυμένο κύμα μεταναστών.
Υποστηρίζουμε τη φύλαξη των συνόρων, όμως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της το πρόβλημα, διότι θα υπάρξουν μεγάλα κύματα προσφύγων, εξαιτίας πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Δεν συμφωνούμε με τη ΦΡΟΝΤΕΞ . Ακόμα κι αν ληφθούν κάποια μέτρα ανακούφισης του προβλήματος, χρειάζεται ριζική αντίθεση κι απειθαρχία στον κανονισμό Δουβλίνο 2 και στη συνθήκη Σέγκεν που ευθύνονται για τον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών.
Προτείνουμε:
- Διευκόλυνση εξόδου των μεταναστών-προσφύγων προς τα κράτη μέλη της ΕΕ ή όπου αλλού επιθυμούν.
- Να μη συμμετάσχει η Ελλάδα, με κανένα τρόπο, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται στη Συρία και το Ιράν
- Να μην παραχωρήσουμε ούτε γη, ούτε αέρα, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
- Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.
- Να ενταθεί η πάλη του λαού για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ , που οδηγούν σε οικονομική αφαίμαξη και πολεμικούς κινδύνους τον λαό μας.