Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 20χρονου Πακιστανού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

22 μετανάστες (16 Πακιστανοί, 4 Ινδοί και 2 Αφγανοί) βρέθηκαν εγκαταλειμμένοι το Σάββατο 11/8/12 στην περιοχή των Κρητικών Λευκίμμης. Ο ένας απ' αυτούς, βαριά τραυματισμένος με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κατέληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οι δουλέμποροι, φυσικά, εξαφανίστηκαν. Η μοίρα των υπολοίπων κρατουμένων, άδηλη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Κέρκυρας, με το βουλευτή Στέφανο Σαμοΐλη και το γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΝ Διονύση Στραβοράβδη, προέβη σε διαβήματα προς τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, την Ασφάλεια Κέρκυρας και το Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης. Ζητήσαμε...
 και επισκεφθήκαμε την ομάδα των κρατουμένων αλλοδαπών. Ζητήσαμε και ζητάμε άμεση και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, όπως και των συνθηκών κάτω απ' τις οποίες χάθηκε η ζωή του 20χρονου Πακιστανού συνανθρώπου μας.

Για το ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, το πρόβλημα της μετανάστευσης απαιτεί ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και συνολική αντιμετώπιση. Με ρατσιστική βία, φυλετικό μίσος και διώξεις, δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Δεν σταματά το κύμα των ανθρώπων που η απελπισία και η απόγνωση τους ωθεί –με την ελπίδα αναζήτησης μιας καλύτερης μοίρας– να γίνονται θύματα στα χέρια αδίστακτων κυκλωμάτων, να ξεκινούν ένα απελπισμένο ταξίδι προς το άγνωστο, πολλές φορές και προς το θάνατο.

Η επιχείρηση "Ξένιος Ζεύς", το κυνηγητό, οι φράχτες, τα στρατόπεδα, οι ακραίες και εμπρηστικές δηλώσεις Δένδια, δημιουργούν ένα κλίμα υστερίας και "κοινωνικού αυτοματισμού", που εκδηλώνεται με ρατσιστικές επιθέσεις από συμμορίες που δρουν πλέον ανεξέλεγκτα, τόσο στην Αθήνα όσο και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η κατόπιν εορτής αντίδραση των κυβερνητικών παραγόντων, δεν αρκεί.

Η τρικομματική κυβέρνηση, φαίνεται να επιλέγει ως μέθοδο επίλυσης του προβλήματος, την ακροδεξιά λογική, την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Δεν κάνει καμία ενέργεια για να αναδείξει το μεταναστευτικό ως θέμα που αφορά όλη την Ευρώπη και όχι μόνο την Ελλάδα σαν "αποθήκη" ανθρώπινων ψυχών. Δεν φαίνεται να μπορεί να αντιμετωπίσει τη δράση των κυκλωμάτων δουλεμπόρων. Δεν κάνει καμία ενέργεια για την αναθεώρηση της Συνθήκης "Δουβλίνο ΙΙ", ούτε λαμβάνει υπόψη τις ανακοινώσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες. Η πολιτική αυτή είναι αναποτελεσματική, λανθασμένη και επικίνδυνη, και δεν μπορεί να συνεχιστεί.