Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ξενάγηση Hans – Joachim Fuchtel στην Κέρκυρα από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Τον Υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Hans – Joachim Fuchtel, ξενάγησε στην Κέρκυρα χθες το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.
Ο κ. Fuchtel, με τη συνοδεία του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών, Σωτήρη Κουρή και Γιάννη Μαλακάση, επισκέφτηκε το χώρο του λιμανιού για να δει από κοντά το έργο της προβλήτας των κρουαζιερόπλοιων και συνομίλησε με τον...
Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σωτήρη Βλάχο.
Ο Υπουργός επεσήμανε ότι όλοι οι τουρίστες, που φτάνουν με κρουαζιερόπλοια για λίγες ώρες σε κάθε νησί, θα μπορούσαν να κάνουν πολυήμερες διακοπές, αν η διαχείριση γινόταν πιο σωστά. «Ακόμη και οι ταξιτζήδες», διευκρίνισε, «με κατάλληλη κατάρτιση, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέσο για να γίνει η διάχυση των πληροφοριών, κατά τη διάρκεια μια «κούρσας» που κάνουν, με στόχο οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων να δελεαστούν και να επιστρέψουν για πολυήμερες διακοπές».


Στη συνέχεια επισκέφτηκε την πλατεία, περπάτησε στην «Κόντρα Φόσσα» του Π. Φρουρίου, ενώ θαύμασε από κοντά το άγαλμα του Σάξωνα Κόμη Σχολεμβούργου, ο οποίος ήταν φρουρός στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του νησιού από τους Τούρκους το 1716.


Στις δηλώσεις του, ο κ. Hans – Joachim Fuchtel χαρακτήρισε την Κέρκυρα «διαμάντι του ελληνικού τουρισμού», καθώς και «ναυαρχίδα», τονίζοντας ότι «χωρίς τη ναυαρχίδα, τα μικρά πλοία κινδυνεύουν να χαθούν».
Επίσης, εντόπισε ελλείψεις στη σήμανση και κυρίως δε αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν επεξηγηματικές πινακίδες σε τουριστικά σημεία, σημειώνοντας ακόμη: «Έχετε ένα Σινα - Ιαπωνικό Μουσείο στην πόλη σας και θα μπορούσατε με καλύτερη προβολή να φέρνατε Ασιάτες τουρίστες».