Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σήμερα τα ξημερώματα προκειμένου να σπάσει ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων της χαλυβουργίας, που βρίσκονται στις πύλες του εργοστασίου για 263 μέρες. Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ είναι η βασική υπεύθυνη για την εισβολή των ΜΑΤ...
στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά την εισαγγελική εντολή. Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση.


Τεράστιες ευθύνες έχουν και οι Υπουργοί Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας και Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης που παίζουν το ρόλο του προστάτη του μεγάλου κεφαλαίου απέναντι στον αγώνα των εργατών για μία αξιοπρεπή ζωή.


Το χτύπημα που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα με γκανγκστερικό τρόπο, δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματα τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.


Η τρομοκρατία είναι το όπλο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του ενάντια στον άνεργο που παλεύει για δουλειά, ενάντια στον απλήρωτο που διεκδικεί τα δεδουλευμένα, στον εργαζόμενο που πετσοκόβουν τον μισθό του. Απέναντι σε αυτό οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιπαραθέσουν την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και την αλληλεγγύης τους.


Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι και δικός μας. Είναι αγώνας της ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.


Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ από τη «Χαλυβουργία» και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Καλεί επίσης κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.


Όλοι σήμερα Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 στην πικετοφορία διαμαρτυρίας στις 19:30 το απόγευμα κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ.


ΟΛΟΙ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23/7 στις 8μ.μ. στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ στην Πλατεία ΣΑΡΟΚΟ