Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Προσπάθεια τουριστικής προβολής από το δήμο της Κέρκυρας- (Να γελάσουμε ή να κλάψουμε....)

Ένα παραδοσιακό διώροφο Αγγλικό λεωφορείο ξεκινά σήμερα τη διαδρομή του προς το Λονδίνο, μεταφέροντας εικόνες και γεύσεις από την Κέρκυρα. Το λεωφορείο συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα σήμερα στην Πάνω Πλατεία της Κέρκυρας, όπου στάθμευσε προκειμένου να συγκεντρώσει το διαφημιστικό υλικό από το Δήμο Κέρκυρας και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην κερκυραϊκή ύπαιθρο, κυρίως στις τουριστικές περιοχές, πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο.
Μαζί με το λεωφορείο και οι Κανταδόροι της Κέρκυρας με τις μελωδικές φωνές τους...
 προσέλκυσαν την προσοχή όλων των τουριστών, που κεράστηκαν κουμ – κουατ και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.
Η δράση έγινε με αφορμή την έναρξη των προωθητικών ενεργειών που προγραμματίζει ο Δήμος Κέρκυρας και η ΜΑΕΔΗΚ για το διάστημα 9 – 11 Ιουλίου στην Βρετανική πρωτεύουσα, με στόχο να κερδίσει την προτίμηση των Βρετανών για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Καθώς το Λονδίνο αυτό το διάστημα συγκεντρώνει πληθώρα επισκεπτών, λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, η δράση έχει πολλαπλά οφέλη.


«Αντιλαμβανόμαστε τις σύγχρονες μεθόδους διάδοσης των πληροφοριών και χρησιμοποιούμε το internet και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να προβάλλουμε τουριστικά την Κέρκυρα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, αρχής γενομένης από το Λονδίνο» τόνισε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΚ Γιώργος Μάμαλος. Το διώροφο λονδρέζικο λεωφορείο, «ντυμένο» με εικόνες της Κέρκυρας, θα γυρνάει στις πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου και θα μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια για την Κέρκυρα καθώς και παραδοσιακά προϊόντα, για τρεις ημέρες. Συγχρόνως μέσω ενός διαγωνισμού στο facebook θα μπορεί ο καθένας να λάβει μέρος ανεβάζοντας βίντεο ή φωτογραφία και ο νικητής θα κερδίσει 7ημερες διακοπές σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κέρκυρας για δύο άτομα.
Παράλληλα στον κεντρικό σταθμό της Βικτώρια, στο Λονδίνο, θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εγκατάσταση με χρήση γήινων υλικών και σύγχρονης τεχνολογίας, και εξειδικευμένο προσωπικό που θα διανείμει έντυπο υλικό για το Δήμο Κέρκυρας.


«Πρόκειται για μια επιθετική πολιτική προώθησης του κερκυραϊκού τουρισμού, γιατί έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε ότι το δυνατόν καλύτερο για την προβολή του τόπου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, κάνοντας λόγο για αναγκαιότητα εξωστρέφειας της Κέρκυρας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας. «Αυτή τη φορά έχουμε ως στόχο τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, τους τουρίστες εκείνους, που σύμφωνα με τους ειδικούς, αυξάνονται διαρκώς, αναζητώντας τον τόπο διακοπών τους κυριολεκτικά το τελευταίο λεπτό. Εμείς είχαμε προγραμματίσει τις δράσεις μας και στοχεύουμε στην αγγλική αγορά, που παραδοσιακά προτιμά την Κέρκυρα για τις διακοπές της. Μάλιστα προγραμματίζουμε και συνάντηση εργασίας το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουλίου με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, προκειμένου να προβάλουμε την Κέρκυρα όσο περισσότερο μπορούμε. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις το επόμενο διάστημα, γιατί φέρνει αποτελέσματα και για να τονώσουμε την τοπική οικονομία», τόνισε ο κ. Τρεπεκλής.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ευχαρίστησε τον ΕΟΤ, υπό την αιγίδα του οποίου γίνονται οι εκδηλώσεις προβολής, την Aegean Airlines για τη συνεργασία της και την ΕΡΤ που είναι χορηγός επικοινωνίας.


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Λονδίνο
Α. Καλλιτεχνική εγκατάσταση στο χώρο «Victoria Station» με κεντρικό θέμα τις «Παραλίες της Κέρκυρας».
Διάρκεια εκδήλωσης: 9, 10 και 11 Iουλίου .
Πρόκειται για μια καλλιτεχνική εγκατάσταση με χρήση γήινων υλικών και σύγχρονης τεχνολογίας από τον βραβευμένο νέο καλλιτέχνη, Lewk Wilmshurst. Στον κεντρικό σταθμό της Βικτώρια, με μέση ημερήσια διέλευση 446.128 ατόμων την ημέρα, εξειδικευμένο προσωπικό θα προβάλλει την Κέρκυρα σε ηλεκτρονική μορφή και θα διανείμει έντυπο υλικό, το οποίο θα προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας ενώ θα προωθεί ταυτόχρονα τη συμμετοχή σε online διαδικτυακό διαγωνισμό.


Β. Διεξαγωγή διαδικτυακού διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης & συγκεκριμένα στη σελίδα μας στο facebook με τον διακριτικό τίτλο: CorfuLifeTimeExperience. Οι επισκέπτες της σελίδας θα βαθμολογήσουν το καλύτερο βίντεο και την καλύτερη φωτογραφία που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο με θέμα «Κέρκυρα. Εμπειρία Ζωής» και ο πρώτος νικητής σε κάθε κατηγορία, θα κερδίσει 7ήμερες πολυτελείς διακοπές, για δύο άτομα, στην Κέρκυρα.

Γ. Bus Roadshow
Διάρκεια εκδήλωσης: 9, 10 και 11 Iουλίου. Το διάσημο παραδοσιακό αγγλικό διώροφο λεωφορείο Route Master θα κυκλοφορεί στους δρόμους του Λονδίνου με εικόνες της Κέρκυρας προκαλώντας το κοινό να το θαυμάσει και να το φωτογραφήσει. Το λεωφορείο θα κινηθεί στην καρδιά του Λονδίνου για 3 μέρες και για διάρκεια 8 ωρών ανά ημέρα κίνησης και θα περάσει από τα πιο κεντρικά σημεία. Το ειδικά διαμορφωμένο όχημα θα προσφέρει δωρεάν βόλτα στο κέντρο του Λονδίνου ενώ προβλέπονται σύντομες στάσεις όπου εξειδικευμένο προσωπικό θα διανείμει διαφημιστικό υλικό και τοπικά προϊόντα στους επισκέπτες.

Δ. Ενίσχυση της καμπάνιας του ΕΟΤ «True Greece»
Διάρκεια εκδήλωσης: 9 και 10 Iουλίου Ώρες : 07.00 – 19.00
Στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΕΟΤ True Greece, σε συνεργασία με την Ε.Ρ.Τ., στο χώρο του Victoria Station, θα πραγματοποιηθούν προσωπικές συνεντεύξεις σε 200 συνολικά άτομα, τα οποία θα παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις και θα εκφράσουν την άποψή τους για την Κέρκυρα και την Ελλάδα γενικότερα ως τουριστικό προορισμό. Το υλικό που θα παραχθεί θα εμπλουτίσει την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΤ www.visitgreece.gr και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.


Ε. Συνάντηση Εργασίας, Τρίτη 10 Ιουλίου και ώρα 20.00
Χώρος Διεξαγωγής Εκδήλωσης: The Roof Gardens 99 Kensigton High Street.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, ως επικεφαλής της κερκυραϊκής αποστολής και ο Πρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Κ. Γιώργος Μάμαλος, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία και το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο, θα διοργανώσουν συνάντηση εργασίας με προσκεκλημένους διαμορφωτές κοινής γνώμης (δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες, δημόσια πρόσωπα κλπ) με στόχο τη μέγιστη δυνατή προβολή και δημοσιότητα των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η περιοχή μας ως τουριστικός προορισμός.