Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ: "Πάγωμα κάθε διαδικασίας πώλησης ΑΤΕ και ΔΩΔΩΝΗ τώρα!"

Η πρόσφατη σύσκεψη που κάλεσαν οι μεγαλοκτηνοτρόφοι της περιοχής μας με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών εκφραστών του ευρωμονοδρόμου (Περιφερειάρχη, Δημάρχους κλπ), είναι στην ίδια ρότα με την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ (όπως και όλες οι προηγούμενες).
Είτε μιλώντας ξεκάθαρα για ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ (όπως λένε οι Ενώσεις), είτε...
θολώνοντας τα νερά με τους «φυσικούς φορείς» (κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί), τα «Ηπειρώτικα χέρια» (Περιφερειάρχης), την αυτοδιαχείριση της επιχείρησης (ΣΥΡΙΖΑ), την «καταστροφή» που έρχεται αν δεν πουληθεί (Πρόεδρος εργαζομένων) κλπ, η ουσία παραμένει η ίδια: ο μικρομεσαίος αγροτοκτηνοτρόφος πρέπει να αφανιστεί, ο εργαζόμενος στη ΔΩΔΩΝΗ να εξαθλιωθεί (για όσο καιρό θα είναι ακόμα εργαζόμενος), η λαϊκή οικογένεια να συμβιβαστεί με τρόφιμα αμφιβόλου ποιότητας!
Να γιατί κανένας δεν κάνει λόγο για μη ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ (του κρατικού φορέα – αστικού βεβαίως χαρακτήρα – που βρίσκεται πίσω από τη ΔΩΔΩΝΗ). Μιας ΑΤΕ, το ξεπούλημα της οποίας θα σημάνει το θάνατο του μικρομεσαίου αγροτοκτηνοτρόφου με τις υποθήκες γης που έχει στα χέρια της, έτσι κι αλλιώς.
Να γιατί κανένας δεν κάνει λόγο για τις Ανώνυμες Εταιρείες μεγαλοεπιχειρηματιών στις οποίες μετέτρεψανν τις Ενώσεις με την ψήφιση του νέου νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τους συλλόγους και μάλιστα με διαδικκασίες fast track.
Να γιατί η κουβέντα κατευθύνεται στο να μην πουληθεί τζάμπα η ΔΩΔΩΝΗ και όχι στο να μην ιδιωτικοποιηθεί.
Είναι συνένοχοι. Έχουν βάλει πλάτη για να φτάσει η κατάσταση ως εδώ!
Ευθύνες έχουν και όλες εκείνες οι δυνάμεις τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλούσαν και καλούν σε στήριξη κάθε αγώνα με μόνο κριτήριο τη μαζικότητα και βέβαια, με αποτέλεσμα την καλλιέργεια πνεύματος ταξικής συνεργασίας και συναίνεσης στο λαϊκό κίνημα.
Το λαϊκό κίνημα όμως δεν πρέπει να τηρήσει στάση αναμονής. Ούτε ώρα χαμένη! Τώρα, να ζωντανέψουμε τους αγροτικούς συλλόγους στον τόπο μας κόντρα στους νόμους που μας θέλουν διαλυμένους και ενάντια ο ένας στον άλλον! Τώρα, οι εργαζόμενοι στα σωματεία τους δίνοντας περιεχόμενο ταξικό στη δράση τους! Τώρα με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ δυναμώνουμε τη συμμαχία μας από τα κάτω. Βάζουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό εχθρό: τα μονοπώλια, την εξουσία τους και τους πολιτκούς εκφραστές τους. Αυτόν τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε για να μπορέσουμε να γίνουμε αφέντες του πλούτου που παράγουμε, να πάρουμε τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια μας, για να μπορέσει ο μόχθος μας να επιστρέψει σε εμάς και τα παιδιά μας και όχι να συγκεντρώνεται στα σεντούκια των καπιταλιστών.
Τα πραγματικά συμφέροντα των εργατών, των φτωχών κτηνοτρόφων μπορούν να εκφρφαστούν μόνο μέσα από τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοοικονομική λειτουργία της «ΔΩΔΩΝΗ». Η παραγωγή εγχώριων τροφίμων, φτηνών και ποιοτικών μπορεί να γίνει με την κοικωνικοποίηση της μεγάλης καπιταλιστικής αγροτικής παραγωγής και της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων και μεταποίησης, που θα παράγουν όχι για το καπιταλιστικό κέρδος αλλά για τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Με κεντρικό σχεδιασμό, καθετοποιημένες κρατικές επιχειρήσεις και παραγωγικούς συνεταιρισμούς μικρομεσαίων αγροτών.
Η καπιταλιστική οικονομική κρίση αξιοποιείται από τους επιχειρηματικούς ομίλους αφενός για να τσακίσουν κάθε έννοια λαϊκού δικαιώματος (στόχος στον οποίο είναι όλοι συντεταγμένοι, από την Μέρκελ, τον Ολάντ, τον Ομπάμα μέχρι τον Μάνεση, τον Βαρδινογιάννη και τα υπόλοιπα παράσιτα της κοινωνίας, ντόπια και ξένα) αφετέρου για να λύσουν – ο καθένας προς όφελός του – τις δικές τους αντιθέσεις.
Με αυτή την έννοια, η αγορά των προϊόντων της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να βρεθεί σε λιγότερα χέρια. Η τιμή του γάλακτος – που η ΔΩΔΩΝΗ κρατάει ακόμα σε ανεκτά επίπεδα – πρέπει να φτάσει στον πάτο. Οι μισθοί και τα μεροκάματα των εργατών πρέπει να ισοπεδωθούν. ΑΡΑ, πρέπει να αλλάξει άρδην το καθεστώς ώστε, όποια και αν είναι η συνέχεια μετά (κλείσιμο της επιχείρησης και αξιοποίηση μόνο της φίρμας, λειτουργίας της με λιγότερες ποσότητες γάλακτος και εισαγωγή σκόνης για τα υπόλοιπα κλπ) να συμβάλλει στην απαξίωση κεφαλαίων (μοναδικό δρόμο για το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος των μονοπωλίων και όχι του λαού).
Αφορμή είναι η κρίση, γιατί το σχέδιο έχει συνταχθεί χρόνια πριν, από την εποχή του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης των καπιταλιστών,με τη συμπλήρωση που του παρείχαν όλες οι υπόλοιπες αποφάσεις, η επικαιροποίησή τους και οι αναθεωρήσεις τους (ΚΑΠ κλπ). Αυτό όμως σημαίνει ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, νόμος για τον καπιταλισμό απαράβατος. Αυτό ακριβώς σημαίνει η ενιαία στρατρηγική του παγκόσμιου κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού για τη διάσωση και διαιώνιση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλισμού.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο αυτή η αλήθεια γίνεται κτήμα όλο και περισσότερων μαζών, οι εξουσιαστές έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν. Χαμογελούν προς το παρόν γιατί βλέπουν το σχέδιο τους να προχωρά στη ζωή, το κίνημα να ανδιπλώνεται μπροστά στο φόβο και την αυταπάτη που εντέχνως καλλιεργούν. Μόνο που οι λαοί, δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Το εργατικό, λαϊκό κίνημα της χώρας μας, δεν έχει ξεπαστρεφεί γιατί έχει την πρωτοπορία του, το ΚΚΕ, όρθιο, αποφασισμένο και εκπαιδευμένο στα δύσκολα!


ΠΑΓΩΜΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ «ΔΩΔΩΝΗ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΕ ΤΩΡΑ


για να κερδίσει χρόνο το κίνημα ώστε να οργανώσει την αντεπίθεσή του
και όχι για να βρει το κεφάλαιο τον «καλύτερο» αγοραστή.