Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τη βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας

Η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο...
 της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα στην κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται. Άλλωστε η σημερινή βίαιη επίθεση και εισβολή, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα.
Από την Κέρκυρα της ανεργίας, της εποχικότητας και της ανασφάλειας, την Κέρκυρα των κλειστών καταστημάτων, την Κέρκυρα που σχεδόν στο σύνολό της έχει μπει ψηλά στον κατάλογο προς εκποίηση και ξεπούλημα, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας. Ζητάμε την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών. Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα, ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις θ' αναπτυχθούν και θα δώσουν απάντηση, χωρίς να πτοούνται από τέτοια επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής.