Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΤΖΙΑΚΟΜΟ

Αρθρο του Δημ. Καρύδη


Η Ευγ. Βουλγάρεως θεωρείται πεζόδρομος. Λόγω Ουνέσκο κλπ. Κατά συνέπεια όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στον «πεζόδρομο» είναι παράνομοι. Και για το λόγο αυτό πρέπει να τους κόβεται κλήση. Αυτό είναι το σωστό. Την αρμοδιότητα την έχει η Δημοτική Αστυνομία.
Αυτά γενικά. Μέσα όμως από αυτό το μηχανισμό, ο διορατικός πολίτης, δεν μπορεί να μη δει και μία δυνατότητα: Σε ετήσια βάση μπορεί, μόνον η Δημοτική Αστυνομία, να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό που μπορεί να διαθέσει ο Δήμος...
 στο ταμείο των ενδεών, σε δοκιμαζόμενες οικογένειες, σε δράσεις όπως κατασκηνώσεις, ηλικιωμένοι, πολιτισμός, κλπ. Τα χρήματα που εισπράττονται ή θα μπορούσαν να εισπράττονται ετησίως δεν είναι πολλά., είναι όμως αρκετά.
Φαίνεται όμως ότι ο πολιτικός της προϊστάμενος, από τα ανάκτορα του Σαν Τζιάκομο έχει δώσει εντολές τέτοιες που η εφαρμογή του νόμου κάπου σκοντάφτει. Αποτέλεσμα είναι να στερείται ο Δήμος σημαντικών εσόδων. Η άσκηση των καθηκόντων του πολιτικού προϊσταμένου, ενοίκου του Σαν Τζιάκομο, δια της πλημμελούς ενάσκησης των καθηκόντων του προκαλεί ζημιά στο ταμείο του Δήμου και συνεπώς και στον ίδιο το Δήμο.και αυτό σαν γεγονός μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως…
Ο νόμος του Σαν Τζιάκομο που έχει επιβληθεί στην πόλη δεν θα υπήρχε αν η εφαρμογή του νόμου αφορούσε όλους τους πολίτες, γινόταν με οργανωμένο και συντετεγμένο τρόπο. Αλλά φευ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σε μία νύχτα ο δρόμος βαφτίζεται πεζόδρομος, σε μία νύχτα μπαίνουν μπάρες, την άλλη νύχτα γλάστρες, την επόμενη μπαλίτσες, έπειτα μπάλες, έπειτα τοποθετούνται διπλά σήματα τροχαίας και αφαιρούνται άλλα. Και τα ευτράπελα δεν σταματούν εδώ.
Η Δημοτική Αστυνομία, τοις εκείνου ρήμασι πειθόμενη, γράφει ακόμα και μηχανές για τις οποίες οι κάτοικοι έχουν ζητήσει την απομάκρυνση τους ή το γράψιμο είναι εξόχως περιπτωσιακό. Κορυφαίο όμως παράδειγμα αποτελεί η είσοδος του ίδου του Ανακτόρου του Σαν Τζιάκομο: απ΄έξω παρκάρουν όλοι όσοι έχουν συνεργασία με τον Δήμο. Εκεί δεν φτάνει η Δημοτική Αστυνομία. Ο νόμος του Σαν Τζιάκομο είναι κανονικά γραμμένος σε άλλα χαρτάκια.

Σημ. για τη φωτο: Οι κάτοικοι έχουν ζητήσει την απομάκρυνση της παρατημένης μηχανής και η Δ. Αστυνομία απλώς τη...γράφει.