Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής και ο πρόεδρος της «ΜΚΟ Equal Society Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» Σπύρος Φρεμεντίτης για τη δημιουργία απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Κέρκυρα, που υλοποιεί ο Δήμος Κέρκυρας σε...
 σύμπραξη με την Equal και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ε.Ε. μέσω του Υπουργείου Εργασίας, μέσω ΕΣΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα προσληφθούν 337 άτομα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, για το χρονικό διάστημα των 5 μηνών σε δράσεις όπως: πυροπροστασία, συντήρηση και επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, συντήρηση και αποκατάσταση χώρων πρασίνου στις δημοτικές ενότητες, συντήρηση σχολικών μονάδων Δήμου Κέρκυρας, βελτίωση της οδοσήμανσης στο Δήμο Κέρκυρας και πρόγραμμα δράσεων πολιτισμού.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών για την άμβλυνση των ανισοτήτων των δύο φύλων, την ενεργοποίηση των μακροχρόνια άνεργων και των ατόμων από ειδικές κοινωνικές ομάδες και την ενδυνάμωση των σχέσεων της κοινωνίας των πολιτών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Εδώ κι ένα χρόνο είχαμε υποβάλλει το αίτημα για να προσλάβουμε όσο το δυνατό περισσότερους άνεργους, δίνοντας μια ανάσα στις οικογένειες που έχουν προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας, τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί παρά τη γραφειοκρατία εξασφαλίστηκε ένας μεγάλος αριθμός προσλήψεων.
Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 337 άνεργοι με μηνιαίο μισθό 650 ευρώ περίπου και ασφάλιση, ενημέρωσε ο Δήμαρχος, χρήματα που δικαιολογεί το πρόγραμμα και που θα ανακουφίσουν την ανεργία στον τόπο μας. Εκτός όμως από τον τομέα της ανεργίας με το πρόγραμμα αυτό, οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν θα συμβάλλουν και στον εξωραϊσμό του τόπου και στην ανακούφιση προβλημάτων της καθημερινότητας, με παρεμβάσεις στο πράσινο, τις σχολικές μονάδες κ.α.
Ο κ. Τρεπεκλής τόνισε ότι παρότι ο Δήμος εγκαίρως είχε υποβάλλει το αίτημά του και το πρόγραμμα έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και 8 μήνες, η γραφειοκρατία και η αδιαφορία του κεντρικού κράτους δημιούργησαν καθυστερήσεις. «Πάντως τώρα ξεκινά το πρόγραμμα και από τη Δευτέρα στο Δημαρχείο θα δεχόμαστε τις αιτήσεις για την πρόσληψη των εργαζομένων», κατέληξε, τονίζοντας παράλληλα ότι τρέχει και άλλη μια προκήρυξη, για πρόσληψη εργαζομένων στην καθαριότητα. «Μέχρι τις 20 Ιουνίου νομίζω ότι θα έχουμε μαζέψει τις αιτήσεις για την πρόσληψη 50 εργαζομένων στην καθαριότητα, ώστε να δώσουμε απάντηση και σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα. Μέχρι σήμερα δουλεύουμε στον τομέα της καθαριότητας, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα, χάρη στο φιλότιμο των λίγων εργαζομένων της υπηρεσίας, αλλά οι προσλήψεις αυτές θα μας δώσουν μεγάλη ανάσα και θα μπορούμε να κάνουμε κι άλλη διαχείριση», κατέληξε ο Δήμαρχος Κέρκυρας.


Από την πλευρά του ο κ. Φρεμεντίτης δήλωσε ότι «το πρόγραμμα αυτό είναι από τα μεγαλύτερα προγράμματα που εξελίσσονται στην ελληνική περιφέρεια και θα δώσει μεγάλη ανάσα σε 337 οικογένειες συμπολιτών μας». Πριν λίγες ημέρες το ΑΣΕΠ έδωσε τις τελικές εγκρίσεις κι έτσι οι αιτήσεις ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα και στα κριτήρια πρόσληψης θα παίξουν ρόλο η εντοπιότητα, τα κοινωνικά κριτήρια, η ανεργία και τα επαγγελματικά εφόδια. «Πολλοί συμπολίτες μας έχουν βρεθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στο περιθώριο κι με τα προγράμματα αυτά θα πάρουν μια ανάσα για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους», συμπλήρωσε. Ο κ. Φρεμεντίτης τέλος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή και τον Γ.Γ. του Δήμου Γιάννη Τριανταφυλλούδη για τις παρεμβάσεις και τις πιέσεις τους στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία και να υλοποιηθούν οι δράσεις του προγράμματος.