Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Νομάρχης της Seine Maritime της Γαλλίας

Ο Νομάρχης της Seine Maritime, της Γαλλίας, Didier Marie, επισκέφτηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου.
Ο κ. Marie βρέθηκε στην Κέρκυρα στο πλαίσιο του Συνεδρίου που οργάνωσε ο ΟΛΚΕ για τη διαχείριση των λιμανιών, καθώς η περιοχή στην οποία είναι Νομάρχης περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα λιμάνια της Γαλλίας στην περιοχή της Μάγχης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Ανθης και ο Πρόεδρος και....
Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ, Σωτήρης Βλάχος, επικεφαλής της «Αριστερής Κίνησης Ιονίου» στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η συζήτηση που αναπτύχθηκε αφορούσε αφενός το ενδιαφέρον του κ. Marie για την περιοχή του Ιονίου, το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, τις αρμοδιότητες του Περιφερειάρχη και αφετέρου το ανάλογο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Γαλλία.
Προερχόμενος από το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (του οποίου υπήρξε και βουλευτής) ο κ. Marie, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η εκλογή Ολάν στη Γαλλία θ’ αλλάξει την πολιτική της Ευρώπης προς το καλύτερο, ενώ αναφερόμενος στην πολιτική της Γερμανίας, σε σχέση με την Ε.Ε. είπε πως δεν τον βρίσκει σύμφωνο.
Στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, τις οικονομικές επιπτώσεις από τη σκληρή λιτότητα και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός αναφέρθηκε, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο Πρόεδρος του Π.Σ. Χρήστος Ανθης, αιτώντας να μεταφερθούν από τον κ. Marie, στους πολίτες της περιοχής του όλα όσα τραγικά συμβαίνουν στους Έλληνες, για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει ήδη μεγάλη κατανόηση από τους Γάλλους προς τους Έλληνες.
Το φιλικό κλίμα που υπήρχε διάχυτο στη συζήτηση, ώθησε αμφοτέρους στην επιδίωξη περαιτέρω σχέσεων, με απαρχή τη μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει τον Ιούνιο του 2013 στην περιοχή της Seine – Maritime και που θ’ αφορά εμπρεσιονιστές ζωγράφους, μέσω της οποίας μπορεί να υπάρξει και η προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Σας προσκαλούμε στα Ιόνια Νησιά, είπε ο Περιφερειάρχης, καταλήγοντας, στον κ. Marie, προκειμένου να δείτε ιδίοις όμμασι τις ομορφιές τους και να παροτρύνετε τους συμπατριώτες σας να πράξουν το ίδιο, κάτι που ο Γάλλος Νομάρχης βρήκε πολύ ενδιαφέρον.