Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου ο Γερμανός δημοσιογράφος Giesber Karnebogen

Τον Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, επισκέφθηκε σήμερα ο Γερμανός δημοσιογράφος, Giesber Karnebogen, ο οποίος είναι ανταποκριτής του Πρακτορείου Gika-press/ Wiesbaden. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξεναγών, Σίσσυ Σαββάτη και ο κ. Σπύρος Θύμης, από την ΕΤΙΝ.


Giesber Karnebogen: «Καμία σχέση η εικόνα που βλέπω με αυτή που προβάλουν τα γερμανικά Μ.Μ.Ε. για την Ελλάδα»


Ο Γερμανός δημοσιογράφος βρίσκεται στην Κέρκυρα από τις 9 μέχρι τις 16 Ιουνίου για να καταγράψει το κλίμα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και υπό το πρίσμα των ενδοιασμών που διακατέχονται οι Γερμανοί πολίτες να επισκεφθούν την χώρα μας αυτή την περίοδο.
Όπως είπε ο κύριος Karnebogen, στο Περιφερειάρχη Σπυρίδωνα Σπύρου, η εικόνα...
που κατέγραψε από την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του δεν έχει καμία σχέση με τις εικόνες που μεταδίδουν ορισμένα ειδησεογραφικά δίκτυα. Τόνισε μάλιστα ότι ο τόπος μας είναι ασφαλής και ιδανικός για διακοπές, ενώ μετέφερε και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από μεγάλα τουριστικά γραφεία για να προβάλλουν τον τόπο μας.


Σπ. Σπύρου: «Ο ελληνικός λαός δεν έχει προβλήματα με το Γερμανικό λαό»


Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης τόνισε τα εξής:
«Θέλω να καλωσορίσω τον κύριο Giesber Karnebogen στη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να εκφράσω, με αυτή την ευκαιρία, την ικανοποίηση μου που βρίσκεται εδώ. Ο κύριος Karnebogen έχει την ευκαιρία να διαμορφώσει προσωπική άποψη και γνώμη, ότι δηλαδή οι τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα ή που θα έρθουν, θα συναντήσουν ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον εντελώς διαφορετικό από αυτό, που κάποιες φορές διαχέεται μέσα από κάποια Μ.Μ.Ε. Αυτό θα συντελέσει αποφασιστικά να συνεχισθεί και να αυξηθεί η έλευση τουριστών από τη Γερμανία.
Μεταφέραμε στον κύριο Giesber Karnebogen την άποψη ότι ο Ελληνικός λαός δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το Γερμανικό λαό, τον οποίο νιώθει φιλικό και από την πλευρά τους οφείλουν να στηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, επιλέγοντάς την ως τόπο για τις διακοπές τους και να είναι σίγουροι ότι θα περάσουν τις καλύτερες διακοπές.
Αυτό με διαβεβαίωσε και ο ίδιος ότι αποκόμισε και από τις επισκέψεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα και καταβάλλονται προσπάθειες στη Γερμανία να αντιστραφεί αυτό το αρνητικό κλίμα, που έχει διαμορφωθεί τον προηγούμενο χρονικό διάστημα και που, ενδεχομένως, να εκμεταλλεύονται κάποια τουριστικά γραφεία για να προωθήσουν τους τουρίστες προς άλλες χώρες.
Πιστεύω και εύχομαι το πρόβλημα να ξεπεραστεί και η φετινή τουριστική περίοδος να εξελιχθεί κατά τρόπο ομαλό».


Το ρεπορτάζ του Γερμανού δημοσιογράφου Giesber Karnebogen θα σταλεί σε ένα ευρύ δίκτυο πρακτορείων και συγκεκριμένα σε περίπου 80.000 δημοσιογράφους, καθώς επίσης σε περίπου 80.000 παράγοντες από τον χώρο του πολιτισμού, τουρισμού και της οικονομίας.