Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Σπυρίδων Σπύρου: «Είμαι αισιόδοξος για το έργο των Φραγμάτων στην Κέρκυρα» (σ.σ. μάλλον θα πέσουν τάλαρα στην πιάτσα και χάρηκε ο Γενικός ή χάρηκε γενικώς για τα...φράγματα;;; ΄Λέμε τώρα....)

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου για το έργο των Φραγμάτων Κέρκυρας και Παξών και την υποβολή του φακέλου στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε δήλωσε τα εξής:
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, έργο ζωής θα το χαρακτήριζα, το οποίο θα...
επιλύσει οριστικά το μεγάλο υδρευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα αλλά και οι Παξοί.
Είναι ένα έργο το οποίο έχει περάσει από «χίλια κύματα», σε σημείο που αρκετοί αμφισβήτησαν τη δυνατότητα ολοκλήρωσής του. Παρά ταύτα είμαι από αυτούς που αισιοδοξούσαν ότι το έργο αυτό, βήμα, βήμα, θα μπορέσει να προχωρήσει και να υλοποιηθεί.
Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει βήματα προόδου, το ένα υποέργο στους Παξούς έχει προχωρήσει με ένα προϋπολογισμό 15 εκατομμυρίων, άλλα 30 εκατομμύρια είναι τα δύο υποέργα που αφορούν τις μονάδες αφαλάτωσης στο Νεοχωράκι και στη Χρυσηίδα.
Αυτές τις ημέρες κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για έλεγχο ο φάκελος του κύριου έργου των Φραγμάτων, προϋπολογισμού περίπου 280 εκατομμυρίων και ευελπιστώ ότι πλέον άνοιξε ο δρόμος για να δρομολογηθεί και να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο.
Προς αυτή τη κατεύθυνση έχουν εργαστεί όλοι οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς του τόπου μας και οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι, ο κύριος Δένδιας προσωπικά έκανε την παρέμβαση του πριν δύο ημέρες και θεωρώ ότι πλέον ξεπερνιούνται και τα τελευταία εμπόδια και το έργο θα προχωρήσει.
Μια εκκρεμότητα που θα πρέπει να καλυφθεί, είναι να επαναληφθεί η δικαστική διαδικασία για τις τελευταίες απαλλοτριώσεις, η οποία είχε αναβληθεί λόγω των εκλογών.
Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά το συγκεκριμένο έργο και πλέον είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά».