Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ: Ούτε βήμα πίσω!

Αυτοί που μας κυβέρνησαν δυο χρόνια τώρα, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα διάλυσης της οικονομίας και της κοινωνίας όχι μόνο δεν έχουν λάβει το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας αλλά παριστάνουν και τους τιμητές. Προσπαθούν να ξαναστήσουν αυτό που ο λαός καταδίκασε: μια μνημονιακή συγκυβέρνηση. Τα τρία κόμματα που έχουν συμφωνήσει σε προγραμματικό πλαίσιο κυβέρνησης διετούς διάρκειας, με στόχο την εφαρμογή του προγράμματος του μνημονίου, έχουν 168 βουλευτές στη νέα βουλή. Έχουν την πλειοψηφία, ας προχωρήσουν. Η απαίτησή τους να συμμετάσχει σώνει και καλά και ο ΣΥΡΙΖΑ στη δική τους προγραμματική συμφωνία, είναι παράλογη και πρωτοφανής.
Δεν μας ζητάνε να συμβάλλουμε ώστε να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτήν την έχουν εξασφαλίσει.
Μας ζητάνε να αγνοήσουμε όσα λέγαμε προεκλογικά. Να αγνοήσουμε τη λαϊκή...
ετυμηγορία. Να δώσουμε ψευδή αίσθηση κοινωνικής συναίνεσης. Να νομιμοποιήσουμε τη συνέχιση της διάλυσης της οικονομίας και της κοινωνίας.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν ζητούν συμφωνία, ούτε καν ανοχή, ζητούν συνενοχή στο έγκλημα. Τέτοια συνενοχή δεν μπορούμε να παρέχουμε.
Εξαπολύουν μια επιχείρηση εκφοβισμού και εκβιασμού. Όμως ούτε η Αριστερά εκβιάζεται, ούτε ο λαός, που τόσο σκληρά δοκιμάζεται, μπορεί πια να εκβιάζεται. Ο λαός μας κρατάει ζωντανή την ελπίδα της ενότητας απέναντι στους εκβιασμούς, ώστε να αποτραπεί η συνέχιση της βαρβαρότητας.
Ως ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, από όποια θέση και αν τελικά βρεθούμε, ώστε να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα. Εμείς βρισκόμαστε δίπλα στο λαό, μαζί με το λαό.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας βρίσκεται καθημερινά στα χωριά, να ακούσουμε τη γνώμη των πολιτών, να τους ευχαριστήσουμε, να τους διαβεβαιώσουμε ότι δεν πρόκειται να προδώσουμε την εμπιστοσύνη τους. Από τη Λευκίμμη, τον Αη Μαθιά, την Αχαράβη, τους Καρουσάδες, τους Αυλιώτες, τα χωριά όπου περιοδεύσαμε το Σαββατοκύριακο, έχουμε το ίδιο μήνυμα: Ούτε βήμα πίσω!
Την Τετάρτη 16 Μάη, στις 7:30 το βράδυ, διοργανώνουμε Ανοιχτή Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, και καλούμε σε μαζική συμμετοχή. Θα παρευρίσκεται ο Γιάννης Μπαλάφας, δ/ντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και βέβαια ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης.