Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μήνυμα Σπύρου για την επέτειο της Ενωσης- (να μαυρίσουμε όσους έκαναν λάθη κατά το "παρελθόν"; Καιι να ψηφίσει ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ;;;Τι εννοεί ο συγγραφεύς του μηνύματος;)

Η 148η επέτειος της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα υπενθυμίζει σε όλους μας το ιστορικό χρέος να ανταποκρινόμαστε με ευθύνη, σύνεση και τόλμη στις παρακαταθήκες για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία. Υπενθυμίζει σε όλους μας την ανάγκη προσήλωσης στις αρχές και τις αξίες που κράτησαν ζωντανό τον Ελληνισμό ανάμεσα στους αιώνες και μπορούν, σήμερα που η πατρίδα μας...
περνά δύσκολες ώρες, να καθοδηγούν με ασφάλεια και σιγουριά, την πορεία μας στο μέλλον. Οι επετειακές εκδηλώσεις έχουν νόημα, όταν μας βοηθούν να αναβαθμίσουμε την ιστορική μας μνήμη και να αντλήσουμε από αυτήν τα σωστά συμπεράσματα και να τα χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό στη δική μας ζωή. Έχουν περάσει 148 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα και από τότε μέχρι σήμερα, τα Επτάνησα έχουν προσφέρει πολλά. Στα Επτάνησα έχουν γεννηθεί σπουδαίες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού, με τεράστια εθνική προσφορά. Η Ένωση της Επτανήσου με τη Ελλάδα συνεισέφερε στην οικονομία, στο εμπόριο, στον πολιτισμό, στην ενδυνάμωση της χώρας και κυρίως στην ενίσχυση της Δημοκρατίας. Η επέτειος της Ένωσης που γιορτάζουμε σήμερα αποτελεί θρίαμβο της Ενότητας και της Ομοψυχίας των Ελλήνων, στοιχεία σημαντικά γι’ αυτή τη δύσκολη, ιστορικά, περίοδο που περνά σήμερα η χώρα μας. Σήμερα είναι ημέρα χαράς, συγκίνησης, εθνικής μνήμης αλλά και περισυλλογής. Να τιμήσουμε όλους όσους αγωνίστηκαν για την Ένωση της Επτανήσου με τη μητέρα Ελλάδα αλλά επίσης και να αναλογιστούμε τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, για να παραμείνει η πατρίδα μας ισχυρή και δυνατή και άξιος εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι σίγουρος ότι οι πρόγονοι μας θα ήθελαν να τιμήσουμε τη φετινή επέτειο όχι με διθυράμβους και επαίνους, αλλά να δούμε μέσα από τη δική τους εμπειρία, τους δικούς τους αγώνες και ενδεχομένως τα δικά τους λάθη, τη σημερινή μας ζωή και τα προγράμματα μας για το μέλλον. Να αναλογισθούμε τις ευθύνες που απορρέουν από την κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας και τις ευθύνες μας προς τα παιδιά μας, γι’ αυτά που θα τους κληροδοτήσουμε. Αναγνωρίζουμε όλοι μας ότι η πατρίδα μας διέρχεται μια κρίσιμη καμπή στην ιστορική της διαδρομή, πληρώνοντας λάθη και ολιγωρίες του παρελθόντος αλλά και την αδυναμία των πολιτικών ηγεσιών της Ευρώπης να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Μοναδική μας επιλογή, η οποία αποτελεί μονόδρομο, είναι να ακολουθήσουμε μια εθνική στρατηγική μακράς πνοής, υπερβαίνοντας προσωπικές φιλοδοξίες και τακτικές εξυπηρέτησης πολιτικών μικροσυμφερόντων. Είμαι, όμως, πεπεισμένος ότι ενωμένοι και αποφασιστικοί, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να βελτιώσουμε το παρόν και να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική για τη χώρα μας και τον τόπο μας αλλά κυρίως για την ελληνική κοινωνία. Να αξιολογήσουμε τα μηνύματα που απορρέουν από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας μας και να πορευτούμε στο μέλλον με ενότητα, δυναμισμό και αισιοδοξία.
Σπυρίδων Σπύρου
Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων