Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Η ΠΕΔΙΝ διεκδικεί το 5% από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων- (9 και η βάρκα 10. Σειρά να πάρουν τα πυρηνικά και οι σπάνιες γαίες- Προς το παρόν Δήμος- Μπατίρης...)

Με 13 θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ). Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κέρκυρας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, ενημέρωσε ότι αυτή την εποχή απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση κυρίως τα οικονομικά προβλήματα, που έχουν προκύψει από την...
 μείωση κατά 50% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και κατά 55% των πόρων της ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης – στην ουσία το πρόγραμμα επενδύσεων για τους Δήμους). “Μας οδηγούν στην οικονομική αφυδάτωση και το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρέπει η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει να δώσει άμεσες λύσεις και να ενισχύσει τα οικονομικά των Δήμων. Δεν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις, αν συνεχιστούν οι περικοπές των πόρων μας. Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε μεγάλη αδιαφορία από το κράτος”, δήλωσε ο κ. Τρεπεκλής.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ ενημέρωσε επίσης ότι το Σώμα απασχόλησε η λειτουργία της ΕΤΙΝ και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της τουριστικής προβολής των Ιονίων Νήσων, με προσανατολισμό στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις. “Στο πλαίσιο αυτό, επικαιροποιήσαμε την απόφασή μας να διοργανώσουμε Πολιτιστικές Εκδηλώσεις σε όλα τα Ιόνια Νησιά και ορίσαμε τον Δήμαρχο Μεγανησίου Στάθη Ζαβιτσάνο να συντονίσει την προσπάθεια. Το επόμενο διάστημα θα καταγράψουμε όλα τα πολιτιστικά σωματεία και στη συνέχεια και τα αθλητικά σωματεία και συλλόγους και θα διεξαχθεί διάλογος φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφέρειας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με αυτό τον τρόπο αφενός θα ενισχύσουμε τη συνοχή των νησιών μας και αφετέρου προβάλλοντας τον πολιτισμό μας θα ενισχύσουμε την τουριστική οικονομία”, δήλωσε ο κ. Τρεπεκλής.
Τέλος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας τόνισε ότι το δ.σ. της ΠΕΔΙΝ αποφάσισε τη διεκδίκηση ποσοστού 5% για τους ΟΤΑ των Ιονίων Νήσων, ως αντισταθμιστικά οφέλη από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε όλη την έκταση της Περιφέρειας.