Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Χρήστου Σκούρτη με Αυστραλιανούς παράγοντες

Τον Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκαν ο Νικ Χατζόγλου, Πρόεδρος της Αυστραλοελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, ο κερκυραίος Γιώργος Πάγκαλης, Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Αδελφότητας Μελβούρνης, Γραμματέας της Επτανησιακής Ομοσπονδίας και ιδρυτικό μέλος της Αυστραλοελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, ο...
Παναγιώτης Καλιακούδης, ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Αυστραλίας και ο επιχειρηματίας David Cruz.


Χρ. Σκούρτης: «Έχουν τεθεί οι βάσεις για μια στενή συνεργασία»


Ο κ. Σκούρτης καλωσόρισε τους Αυστραλιανούς παράγοντες, με τους οποίους είχε συναντηθεί και στο πρόσφατο ταξίδι της Επτανησιακής Αποστολής στην Ωκεανία και τόνισε ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για να σφυρηλατηθεί μια στενή σχέση συνεργασίας που θα έχει απτά αποτελέσματα τόσο στον τουρισμό, όσο και στην οικονομία.


«Αυτή η προσπάθεια», σημείωσε ο κ. Σκούρτης, «γίνεται για να στηρίξουμε την Ομογένεια, τον Αθλητισμό αλλά και τον Τουρισμό και το εμπόριο με τις εξαγωγές των προϊόντων μας σε άλλες περιοχές και συγκεκριμένα στην Αυστραλία. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε βρίσκεται εδώ και ο επιχειρηματίας David Cruz».


Νικ. Χατζόγλου: «Έντονο το ενδιαφέρον για τα Ιόνια Νησιά»


Από την πλευρά του ο κ. Νικ Χατζόγλου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Σκούρτη για την υποδοχή, τόνισε μεταξύ των άλλων απευθυνόμενος προς τον Αντιπεριφερειάρχη: «Με χαρά σε συναντάμε και πάλι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε είδαμε στη Μελβούρνη, στη σημαντικότερη διεθνή τουριστική έκθεση που γίνεται κάθε χρόνο με μεγάλη παρουσία κόσμου που επισκέφθηκε με έντονο ενδιαφέρον το περίπτερο των νησιών του Ιονίου.
Πρέπει να πω», πρόσθεσε, «ότι οι περισσότεροι με τους οποίους είχα την ευκαιρία να μιλήσω στην έκθεση, εξεπλάγησαν που στη Κέρκυρα παίζεται κρίκετ και το δέχτηκαν με μεγάλη ικανοποίηση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε και πάλι στη Κέρκυρα, θα έρθουμε και πάλι τον Αύγουστο και σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που έχεις κάνει - όχι μόνο για το κρίκετ - αλλά και για την προβολή των Ιονίων Νήσων».
Σημειώνεται ότι ο κ. Χατζόγλου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να επεκταθεί το άθλημα του κρίκετ και στην Κεφαλονιά, κάτι που συνάδει και με την πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ.


Γ. Πάγκαλης: «Να συνεχιστεί μεθοδικά η προβολή των Ι.Ν. στην Αυτραλία»


Τέλος, ο κερκυραίος Γιώργος Πάγκαλης επεσήμανε μεταξύ των άλλων: «Με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Αδελφότητας της Μελβούρνης και ως Γραμματέας της Επτανησιακής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας, ένιωσα ιδιαίτερη τιμή, χαρά και υπερηφάνεια όταν για πρώτη φορά, μια ελληνική Περιφέρεια, προσπάθησε συστηματικά και μεθοδικά να διαφημίσει και να προβάλλει, όχι μόνο τα νησιά μας αλλά και τα προϊόντα των νησιών μας.
Θέλω να πω ότι ήταν μια σωστή πρωτοβουλία και εύχομαι να μην είναι η πρώτη και η τελευταία αλλά να έχει και συνέχεια, γιατί χωρίς συνέχεια θα χαθούν αυτά τα σημαντικά πράγματα που θεμελιώθηκαν στην πρώτη επίσκεψη.
Ένιωσα ιδιαίτερη τιμή όταν οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου αφιερώθηκαν αποκλειστικά στα Επτάνησα από την Πρόξενο της Μελβούρνης. Μακάρι αυτή την προσπάθεια να τη μιμηθούν και άλλοι να έχει οπωσδήποτε συνέχεια. Συγχαίρω τον κ. Σκούρτη και όλα τα μέλη της αποστολής για αυτή την πρωτοβουλία και την παρουσία τους στην Αυστραλία».