Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Άρχισαν και πάλι οι εργασίες κατασκευής της μαρίνας στο «Καφέ Γυαλί» στην Κέρκυρα - Στο έργο σήμερα ο Περιφερειάρχης Ι.Ν

Όπως αναμενόταν, αφού προηγουμένως ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που είχαν καθηλώσει την πρόοδο των εργασιών, άρχισαν σήμερα και πάλι οι εργασίες κατασκευής και ολοκλήρωσης της μαρίνας στην περιοχή «Καφέ Γυαλί», στην πόλη της Κέρκυρας.
Το έργο είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ ΔΕΠΙΝ 2007-2013 στις 11/6/2009, με προϋπολογισμό 8,5 εκατ. ευρώ, ως έργο το οποίο μεταφέρθηκε από το Γ’ ΠΕΠ....
Το υποέργο που υλοποιείται δημοπρατήθηκε αρχικά την 1/1/2007 στα 8,1 εκατ. ευρώ με πληρωμές 3,6 εκατ. ευρώ, έως σήμερα. Στο αντικείμενό του, το υποέργο περιλαμβάνει την εκσκαφή της λιμενολεκάνης, τα κρηπιδώματα, τον υπήνεμο και μέρος του προσήνεμου μόλου.
Με νέα υποέργα προβλέπεται να πραγματοποιηθούν η αποπεράτωση του προσήνεμου, η κατασκευή αγωγού ομβρίων, κάτω βέβαια από την επίβλεψη της αρχαιολογίας.
Ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Σπυρίδων Σπύρου, επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο και σε δηλώσεις του προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε τόνισε - μεταξύ των άλλων:
«Θέλησα με την παρουσία μου εδώ σήμερα να σηματοδοτήσω ένα πολύ σημαντικό έργο για την Περιφέρειά μας και για την Κέρκυρα, το τουριστικό καταφύγιο της «Σπηλιάς», ένα έργο το οποίο είχε σταματήσει για αρκετά χρόνια εξ αιτίας νομικών, οικονομικών και γραφειοκρατικών εμπλοκών. Εργαστήκαμε με μεθοδικότητα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Υπουργείο, για να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια και σήμερα έχουμε τη χαρά να βλέπουμε και πάλι να έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινάνε οι εργασίες για να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί στην κοινωνία και στην τοπική οικονομία».


Σπ. Σπύρου: «Το έργο θα συνεχιστεί απρόσκοπτα»


«Θεωρώ», συνέχισε ο Περιφερειάρχης, «ότι το έργο θα συμβάλλει τα μέγιστα για να αναθερμανθεί και πάλι η οικονομία της πολύπαθης περιοχής της «Σπηλιάς», η οποία χειμάζεται μετά την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ και άλλων δραστηριοτήτων.
Ενημερωτικά θέλω να σας πω, για να αντιληφθείτε το μέγεθος του έργου, δύο κτήρια στο μέγεθος της αγροτικής τράπεζας, θα αποτελέσουν τη θεμελίωση για τον υπήνεμο μόλο. Στη συνέχεια προχωράει η μελέτη για τον προσήνεμο μόλο, που προστατεύει το καταφύγιο από βορειοδυτικούς ανέμους και επίσης το έργο που αφορά στη συλλογή των ομβρίων, για να μην επιβαρύνεται η λεκάνη του τουριστικού καταφυγίου. Όλα αυτά βέβαια υπό την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
«Εκτιμώ», κατέληξε, «ότι πλέον το έργο θα μπορέσει απρόσκοπτα πλέον να συνεχισθεί και να αποδοθεί σε χρήση εντός των χρονοδιαγραμμάτων».