Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Υπογράφτηκε η σύμβαση για τον ειδικό εξοπλισμό φιλαρμονικών Κέρκυρας

«Με ιδιαίτερη χαρά υπογράψαμε τη σύμβαση για τον εξοπλισμό των 17 Φιλαρμονικών στην Κέρκυρα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, αμέσως μετά την υπογραφή με τον ανάδοχο του έργου, Κώστα Χρυσικόπουλο.
«Οι Φιλαρμονικές μας», συνέχισε ο κ. Σπύρου «έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον πολιτισμό του τόπου και στη νεολαία του νησιού μας, παρέχοντας δωρεάν μουσική εκπαίδευση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι...
123 δάσκαλοι, εκπαιδεύουν δωρεάν 1.057 μαθητές, ενώ απασχολούν 1643 ενεργούς μουσικούς.
Η συνεισφορά τους στο πολιτιστικό γίγνεσθαι το τόπου μας είναι αναμφισβήτητα τεράστια και έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ταυτότητα του τόπου μας. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση με αυτό το έργο να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην ανανέωση του εξοπλισμού τους, παρέχοντας έτσι τις προϋποθέσεις να λειτουργούν αναπόσπαστα στο καλλιτεχνικό και δημιουργικό τους έργο».
Όσον αφορά στο διαγωνισμό ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι: «Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1.250.000 ευρώ, ενώ σήμερα υπογράψαμε το δεύτερο υποέργο για την προμήθεια στολών, επωμίδων και πηλικίων και το 3ο υποέργο για την προμήθεια κρανών και θυσάνων. Ο διαγωνισμός ήταν διεθνής».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Σκριπερού και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, Νίκος Κένταρχος τόνισε ότι: «Η σημερινή ημέρα για την υπογραφή της σύμβασης του εξοπλισμού των Φιλαρμονικών αποτελεί πραγματικά ημέρα ορόσημο για τα μουσικά σωματεία του νησιού μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και όλους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία και είμαι σίγουρος ότι οι Φιλαρμονικές μας θα συνεχίσουν αναπόσπαστα να προσφέρουν τις σημαντικές τους υπηρεσίες στο τόπο και κυρίως στη δωρεά διδασκαλία της μουσικής εκπαίδευσης στους νέους του νησιού».
Τέλος ο ανάδοχος του διαγωνισμού, Κώστας Χρυσικόπουλος, επεσήμανε ότι: «Θα συμφωνήσω όντως ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα για τις Φιλαρμονικές του νησιού, ως άνθρωπος του χώρου γνωρίζω τις δυσκολίες και την αγωνία όλων όσων υπηρετούν τις Φιλαρμονικές μας και κυρίως την αγωνία τους για την ανανέωση του εξοπλισμού τους, αφού τα οικονομικά τους είναι πενιχρά. Από την πλευρά μας διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει».


Στοιχεία του έργου – Ποιες φιλαρμονικές αφορούν


Το έργο είναι ενταγμένο στο Π.Ε.Π. «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013» με συνολικό προϋπολογισμό 1.250.000 Ευρώ.
Μέσω αυτού προβλέπεται να ενισχυθούν δεκαεπτά Φιλαρμονικές με έδρα την Κέρκυρα.
‘Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για Σωματεία με μακρόχρονη πορεία και παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Κέρκυρας, στηριζόμενα σε ιδίους πόρους. Αυτό έχει ως συνέπεια την αδυναμία συμπλήρωσης και ανανέωσης του αναγκαίου για τη λειτουργία τους ειδικού εξοπλισμού (όργανα και στολές). Το υλοποιούμενο σήμερα έργο σκοπεύει να αντιμετωπίσει με ολοκληρωμένο τρόπο τις παραπάνω ανάγκες των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας.
Ειδικότερα, το έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω των παρακάτω τριών υποέργων:
1ο ΥΠΟΕΡΓΟ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ»,
2ο ΥΠΟΕΡΓΟ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΩΝ, ΕΠΩΜΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΗΛΙΚΙΩΝ» και
3ο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΘΥΣΑΝΩΝ (ΦΟΥΝΤΕΣ)».


Οι ανάδοχοι των υποέργων αυτών προέκυψαν μετά από διεθνή διαγωνισμό, οι δε συμβάσεις που υπογράφτηκαν σήμερα αφορούν:
1) στην υλοποίηση του 2ου ΥΠΟΕΡΓΟΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΤΟΛΩΝ, ΕΠΩΜΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΗΛΙΚΙΩΝ», που αφορά στην προμήθεια 1.089 χειμερινών και θερινών στολών με τα λοιπά εξαρτήματά τους, συνολικού ποσού σύμβασης 333.333,3 Ευρώ, με ανάδοχο τον κ. Κωνσταντίνο Χρυσικόπουλο
και
2) στην υλοποίηση του 3ου ΥΠΟΕΡΓΟΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΘΥΣΑΝΩΝ (ΦΟΥΝΤΕΣ)», που αφορά στην προμήθεια 560 περικεφαλαίων και θυσάνων (φουντών), συνολικού ποσού σύμβασης 156.862,7 Ευρώ με ανάδοχο, επίσης τον κ. Κωνσταντίνο Χρυσικόπουλο (Παράρτημα -3-).


Τέλος, εντός των προσεχών ημερών, προβλέπεται να υπογραφεί και η σύμβαση για το 1ο ΥΠΟΕΡΓΟ, που αφορά στην προμήθεια μουσικών οργάνων συνολικού προϋπολογισμού 719.592,9 ευρώ.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ


1.«Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος»,
2.«Φιλαρμονική Ένωση Αγ. Ματθαίου»,
3.«Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκίμμης»,
4.«Εκπολιτιστικός και Προοδευτικός Όμιλος Κυνοπιαστών»,
5.«Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Λευκιμμαίων»,
6.«Φιλαρμονική Δήμου Παξών»,
7.«Μουσικός ΣύλλογοςΦιλαρμονική Αυλιωτών»,
8.«Φιλοπροοδευτικός Μουσικός Σύλλογος Λιαπάδων»,
9.«Φιλαρμονική Συναράδων»,
10.«Φιλαρμονική Ένωση Λακώνων Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»,
11.«Φιλαρμονική Κοντοκαλίου»,
12.«Φιλαρμονική Γαστουρίου ΟΜΟΝΟΙΑ»,
13.«Δημοτική Φιλαρμονική Θιναλίων»,
14.«Φιλαρμονική Καρουσάδων Δήμου Εσπερίων»,
15.«Φιλαρμονική Κορακιάνας Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ»,
16.«Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού» και
17.«Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας».


Σημ.: η Φ.Ε. «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» έχει ήδη ενισχυθεί για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού από άλλη δράση του Προγράμματος.