Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΓΝΚ, ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΟ ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ στην συνεδρίασή του στις 13/3/2012, λαμβάνοντας υπ’ όψη τα δεδομένα στην δημόσια υγεία όπως διαμορφώνονται και από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και των εφαρμοστικών νόμων εκτιμά τα εξής :
1. Η συνεχής υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, του ψυχιατρείου και των κέντρων υγείας οδηγεί σε βέβαιη διάλυση των δομών υγείας του νομού μας
2. Η συνεχής και διαρκώς επιδεινούμενη έλλειψη του...
 αναγκαίου για την λειτουργία του νοσοκομείου, του ψυχιατρείου και κέντρων υγείας προσωπικού, αναπόφευκτα οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.
3. Η εμμονή στην μη στελέχωση με αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες του νοσοκομείου οδηγεί χιλιάδες συμπολίτες σε αναζήτηση βοήθειας σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα με αποτέλεσμα την οικονομική αιμορραγία του τόπου και την απώλεια πόρων του νοσοκομείου.
4. Τα αναγκαία κονδύλια για ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης, διαρκώς μειώνονται καθιστώντας έτσι επισφαλή την λειτουργία του νοσοκομείου, του ψυχιατρείου και των κέντρων υγείας
5. Οι απώλειες στα εισοδήματά μας, καθιστούν αδύνατη την ανταπόκρισή μας στις πάγιες υποχρεώσεις μας (δάνεια, φορολογική επιδρομή , οικογενειακά βάρη, καθημερινότητα)
6. Η μη έγκυρη καταβολή δεδουλευμένων συνιστά άτυπη στάση πληρωμών και δυσχεραίνει περεταίρω την επιβίωσή μας
7. Η προχειρότητα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που περιλαμβάνει ακόμη και πρόστιμο ενός ευρώ για κάθε μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση παρ’ ότι δεν έχουν φροντίσει για την ύπαρξη του αναγκαίου εξοπλισμού, θα οδηγήσει σε πλήρη αναστολή συνταγογράφησης
Τα παραπάνω φαινόμενα αν και εκτιμάται πως έχουν τις ρίζες τους στη προ μνημονίων εποχή, η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής τα έχουν εντείνει απειλώντας τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.
Για την κατάσταση αυτή θεωρούμε υπεύθυνους
1. Όσους διαχειρίστηκαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια.
2. Όσους ψήφισαν τις επιταγές της τρόικα, τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.
3. Όσους εκπροσωπούν τα κόμματα που στηρίζουν τις επιταγές της τρόικα και τα μνημόνια.
Για τους λόγους αυτούς το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ χαρακτηρίζει ανεπιθύμητους τους παραπάνω, τους καλεί να επιδείξουν το αναμενόμενο αίσθημα ντροπής και να αποφύγουν τυχόν προεκλογικές επισκέψεις στο νοσοκομείο, του ψυχιατρείου και τα κέντρα υγείας.
Σε διαφορετική περίπτωση η διαμαρτυρία μας θα είναι η αναμενόμενη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας να αγνοήσουν την παρουσία τους, να μην τους ακολουθήσουν στις περιοδείες τους σε νοσοκομείο και κέντρα υγείας, τηρώντας έτσι στάση ευγενούς, νόμιμης αλλά και ξεκάθαρης αποδοκιμασίας για το κακό που έκαναν στην κοινωνία.