Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ερώτηση Δένδια για τις εργατικές κατοικίες στον Αη Γιάννη

Στο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής του ΟΕΚ, όπως τουλάχιστον αυτή καθίστατο αντιληπτή επί των ημερών της ΝΔ, το Φθινόπωρο του 2007, κατόπιν και των εκ μέρους μου προσπαθειών και παραστάσεων προς το Υπουργείο Εργασίας, άρχισε η κατασκευή του οικισμού ‘Κέρκυρα V’ του Οργανισμού στον Άγιο Ιωάννη της δ.ε. Παρελίων, αποτελούμενου από 176 σύγχρονες κατοικίες, 6 καταστήματα, 193 θέσεις στάθμευσης, 2 παιδικές χαρές, 2 γήπεδα (μπάσκετ και βόλεϋ) κλπ.
Πρόκειται για έναν πρότυπο οικισμό, που...
 θ’ αναβαθμίσει την περιοχή και την ποιότητα ζωής όσων δικαιούχων του ΟΕΚ μετοικήσουν σ’ αυτόν και έχουν ήδη αναδειχθεί με κλήρωση από το 2010, η κατασκευή του οποίου εξελισσόταν, μέχρι το θέρος του 2009, ικανοποιητικά, όπως είχα την ευκαιρία και προσωπικά να διαπιστώσω, επισκεπτόμενος κατ’ επανάληψη το εργοτάξιο.
Ωστόσο, οι εξελίξεις σχετικά με τον Οργανισμό και τις αρμοδιότητές του, έχουν εύλογα προκαλέσει την ανησυχία των δικαιούχων σχετικά με την αποπεράτωση του οικισμού, παρά τις πρόσφατες ‘διαρροές’ εκ μέρους της Διοίκησής του περί απόδοσης των κατοικιών στους δικαιούχους.
Την ανησυχία τους αυτή εντείνει το ίδιο το περιεχόμενο της ως άνω ‘διαρροής’ μέσω της ‘διαβεβαίωσης’ ότι ‘αυτή τη στιγμή η τοπική υπηρεσία του Οργανισμού ελέγχει τυπικά την πληρότητα των φακέλων των δικαιούχων’, καθώς τρεισήμισι έτη μετά την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, μια υπό κατάργηση υπηρεσία φέρεται να ασκεί -ακόμη- διαδικαστικό έλεγχο.


Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1. Σε ποιο στάδιο ευρίσκονται οι εργασίες αποπεράτωσης του οικισμού ‘Κέρκυρα V’ στον Άγιο Ιωάννη της δ.ε. Παρελίων του Δ. Κέρκυρας και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν;
2. Πως διασφαλίζεται η απόδοση των κατοικιών στους δικαιούχους με την ολοκλήρωση των εργασιών, όταν δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ‘τυπικά’ η πληρότητα των φακέλων των δικαιούχων από την υπό κατάργηση τοπική υπηρεσία του Οργανισμού στην Κέρκυρα;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Δένδιας