Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δήμος Κέρκυρας είναι αντίθετος με την κατάργηση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων

Επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο απέστειλε χθες ο Δημαρχεύων Αντιδήμαρχος Ερωτόκριτος Καρύδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση και τους σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας.
Στην επιστολή του ο κ. Καρύδης εκφράζει την....
 αγανάκτηση του Δήμου Κέρκυρας για το επαπειλούμενο κλείσιμο της Σχολής, τονίζοντας την αναγκαιότητα της διατήρησης και ενίσχυσης της απρόσκοπτης λειτουργίας της.
Ο κ. Καρύδης σε συνέχεια της επιστολής του, επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΤΕΚ, ζητώντας την αναστολή της απόφασης και υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Κέρκυρας θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.
Η επιστολή του κ. Καρύδη προς τον Υπουργό Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο (αρ. πρωτ. 265/22.2.2012), η οποία κοινοποιείται στον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Πέτρο Αλιβιζάτο, έχει ως ακολούθως:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ο Δήμος Κέρκυρας είναι κάθετα αντίθετος με την πρόταση των υπηρεσιακών σας παραγόντων, για κατάργηση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας και απαιτεί την απρόσκοπτη συνέχιση της Σχολής.
Η συγκεκριμένη σχολή έχει συντελέσει σημαντικότατο έργο, παράγει αξιόλογα στελέχη και είναι άκρως απαραίτητη για την τουριστική οικονομία του τόπου μας. Είναι αδιανόητο σε μια τουριστική περιοχή όπως η Κέρκυρα, το αρμόδιο για τον τουρισμό Υπουργείο, να προχωρά στην κατάργηση μιας σχολής που παράγει εξειδικευμένο στον Τουρισμό προσωπικό.
Κατόπιν αυτών, θεωρούμε ότι η πρόταση αυτή δεν θα υλοποιηθεί και αποτελεί προϊόν μιας γραφειοκρατικής και μονοδιάστατης οικονομικής αντίληψης.
Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Κέρκυρας θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής στο νησί μας.

Ο Αναπληρωτής του Δημάρχου
Ερωτόκριτος Καρύδης
Αντιδήμαρχος Οικονομικών».