Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η ΔΗΜΑΡ καλεί τους τοπικούς βουλευτές να μην ψηφίσουν

Η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι την Κυριακή το βράδυ θα καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας με την δικαιολογία ότι επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός ενώ κρύβουν ότι οι αμοιβές των υπαλλήλων του ΟΕΚ και του ΟΕΕ δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ το κράτος και οι υπάλληλοί τους...
πληρώνονται από πόρους οι οποίοι προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων 1% και των εργοδοτών 0,75%.
Αδιαφορεί η Κυβέρνηση ότι τα χρήματα που δίδει ο ΟΕΚ μένουν όλα στην Ελληνική αγορά διότι ο κάθε ο δικαιούχος θα βρει τους εργάτες και τους τεχνίτες για να χτίσει ή για να επισκευάσει το σπίτι του από την Ελληνική αγορά, ενώ από μαγαζιά της Ελλάδας θα αγοράσει τα υλικά.


Αδιαφορεί η Κυβέρνηση ότι με τα χρήματα που δίνει η Εργατική Εστία για την αγορά των εισιτηρίων για τους εργαζομένους ενισχύεται η βιωσιμότητα των τουριστικών καταλυμάτων της Ελλάδας και με χρήματα του οργανισμού λειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για τη φύλαξη παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων.


Αποκρύπτει η Κυβέρνηση ότι το ΙΚΑ παρακρατά παράνομα 2, 2 δις Ευρώ από τον ΟΕΚ, ενώ η ακίνητη περιουσία του (εκατοντάδες εξαιρετικά οικόπεδα σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες καταστήματα, ιδιόκτητα σύγχρονα γραφεία ), ο ακριβός και σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός που έχει αγοραστεί διαχρονικά με το υστέρημα του Έλληνα εργαζόμενου δεν μπορεί να ανήκει οπουδήποτε αλλού παρά σε μόνο σε αυτόν.


Αποκρύπτει η Κυβέρνηση ότι το πιθανότερο σενάριο είναι οι δόσεις των δανείων να εκχωρηθούν ως δικαίωμα στις Τράπεζες οι οποίες θα προχωρούν με άνεση πλέον σε κατασχέσεις.


Καλούνται οι τοπικοί βουλευτές να ορθώσουν το ανάστημα τους και να μην ψηφήσουν για τους παραπάνω λόγους την κατάργηση των οργανισμών ΟΕΚ και ΟΕΕ.