Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η νέο- αποικιακή συμπεριφορά των ιθυνόντων της Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα, υπονομεύει την συνοχή και το μέλλον της Ένωσης

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΥΔΗ
Είναι πλέον σ’ όλους φανερό πως στην παρούσα συγκυρία δεν δοκιμάζονται μόνο οι οικονομικές μας αντοχές αλλά και τα όρια ανοχής μας ως ελευθέρων πολιτών.
Οι Μέρκελ, Σαρκοζί και οι συν αυτοίς θύματα μιας ακατανόητης νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας δεν αντιλαμβάνονται πως το ξεπέρασμα της ελληνικής κρίσης χρέους δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά σε περιοριστικές πολιτικές. Η οικονομική ύφεση,...
 η μείωση μισθών και συντάξεων και η κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων δεν συνιστούν λύση στο ελληνικό πρόβλημα.
Δικαιολογημένα η μεγάλη φυσιογνωμία της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας σοσιαλδημοκράτης Χέλμουτ Σμιτ υπενθύμισε πρόσφατα στους συμπατριώτες του ότι ‘’Η Γερμανία δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάει ότι χρωστάει το οικονομικό της θαύμα στην εξάλειψη των χρεών της από τις Η. Π. Α. μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!’’ ( η υπογράμμιση δικιά μας).
Ο ελληνικός λαός -και κυρίως τα πιο αδύναμα στρώματά του- έχει κάνει μεγάλες θυσίες και έχει υπερβεί ήδη τα όρια των δυνατοτήτων του.
Σταθερή μας επιλογή ως Έθνος υπήρξε να παραμείνουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια και το ευρώ.
Οι εταίροι μας όμως στην Ε.Ε. οφείλουν να κατανοήσουν πως υπάρχουν και κόκκινες γραμμές που δεν μπορεί να ξεπεραστούν. Εκτός από την ποιότητα ζωής μας θέλουμε πρωτίστως να διατηρήσουμε την προσωπική και εθνική μας αξιοπρέπεια. Είμαστε ένας περήφανος λαός που πάντοτε με αγώνες και μεγάλες θυσίες κέρδιζε την ελευθερία και ανεξαρτησία του. Μετά τον όλεθρο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και τον αδελφοκτόνο εμφύλιο που ακολούθησε, οι Έλληνες αγωνιστήκαμε να ορθοποδήσουμε και με σκληρή και επίπονη προσπάθεια τα καταφέραμε.
Σήμερα σε μια κρίσιμη καμπή για το έθνος μας και ενώ είμαστε αταλάντευτα προσανατολισμένοι σε ευρωπαϊκή πορεία, ή νέο- αποικιακή συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι θεσμικοί ιθύνοντες της Ε. Ε. και οι συντηρητικές δυνάμεις κυρίως της Γερμανίας μας προσβάλουν ως έθνος και υπονομεύουν το ευρωπαϊκό μας μέλλον.
Η Τρόικα έχει υιοθετήσει στάση τιμωρού απέναντί μας που πιέζει, απαιτεί και εκβιάζει προκειμένου να επιβάλλει ταπεινωτικά τη βούλησή της συρρικνώνοντας την εθνική μας κυριαρχία.
Δικαιολογημένα ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Χάννες Σβόμποντα χαρακτήρισε την στάση της Τρόικα απέναντι στην Ελλάδα προδοσία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και της θεμελιώδους για την Ένωση αξίας της αλληλεγγύης και ζήτησε από τους Μπαρόζο και Ρεν να δώσουν εξηγήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Έτσι όπως συμπεριφέρεται Τρόικα και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι παραβιάζουν τις ενωσιακές συνθήκες όπως την Συνθήκη της Λισσαβόνας και τις θεμελιώδεις αρχές του ευρωπαϊκού κεκτημένου όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή.
Τι επιδιώκουν άραγε; Να μας οδηγήσουν στην έξοδο; Kάτι τέτοιο εκτός από καταστροφικό είναι και αντίθετο με τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών λαών.
Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης.
Η κυρίαρχη σήμερα γερμανική πολιτική έχει τεράστιες ευθύνες γι αυτή την εξέλιξη. Παρότι η νομισματική ένωση ευνόησε κατά κύριο λόγο την γερμανική οικονομία που πούλαγε τα πολλά βιομηχανικά της προϊόντα στις άλλες χώρες τις ευρωζώνης χάρη στο κοινό νόμισμα σε ανταγωνιστικές τιμές, η σημερινή γερμανική κυβέρνηση κάνει ό, τι μπορεί για να διαλύσει τη ζώνη του ευρώ! Και τούτο ενώ είναι γνωστό πως τα γερμανικά πλεονάσματα είναι ελλείμματα του ευρωπαϊκού νότου.
Θα πρέπει να τους θυμίσουμε όμως ότι η κρίση δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στην Ελλάδα, έπονται κι άλλες.
Αν οι κυβερνήσεις των μεγάλων χωρών της Ευρώπης υποκύψουν στις θελήσεις των αγορών και βάλλουν τους λαούς της Ε.Ε. κάτω από τα οικονομικά συμφέροντα των κερδοσκόπων, τότε να ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα η κρίση θα χτυπήσει την πόρτα τους. Θα είναι όμως πολύ αργά…