Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Κέρκυρας στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Βρυξελλών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Κέρκυρας σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ Βρυξελλών, σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «Salon des Vacances». Η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ που συγκεντρώθηκαν στο περίπτερο της Κέρκυρας.
Η συνέντευξη τύπου
Στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, ο εκπρόσωπος της Ryannair στην Κεντρική Ευρώπη Jonathan Brisy και ο εμπορικός δ/ντης της Aegean, εξήγγειλαν τη δρομολόγηση απευθείας....
πτήσεων από Βρυξέλλες για Κέρκυρα. Συγκεκριμένα η πτήση της Aegean θα αναχωρεί από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ενώ εκείνη της Ryannair από το αεροδρόμιο Brussels South Charleroi.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής στη συνέντευξη τύπου παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας στους δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ, τον αρχιτεκτονικό πλούτο, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της Κέρκυρας και των Διαποντίων Νήσων και τόνισε ότι η αγορά των Βρυξελλών είναι πολύ σημαντική για την Κέρκυρα, δεδομένου ότι οι εν δυνάμει επισκέπτες είναι αυτοί που επηρεάζουν τις τάσεις της ευρωπαϊκής αγοράς.


Οι δράσεις προβολής
Στο πλαίσιο των δυναμικών κινήσεων προβολής της Κέρκυρας ως τουριστικού προορισμού, πραγματοποιούνται διαγωνισμοί όπου οι τυχεροί κερδίζουν δωρεάν εισιτήρια για την Κέρκυρα από τις δύο αεροπορικές εταιρείες και δωρεάν φιλοξενία από τον Δήμο Κέρκυρας.
Σε συνεργασία με τη Δ/ντρια του ΕΟΤ Βελγίου Ελένη Σκαρβέλη, ο Δήμος Κέρκυρας θα φιλοξενήσει δημοσιογράφους για press trips καθώς και τηλεοπτικά συνεργεία που θα πραγματοποιήσουν γυρίσματα με στόχο την ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού.






Επαφές του Δημάρχου Κέρκυρας με μεγάλους tour operators
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων που είχαν προσκληθεί στην εκδήλωση της Κέρκυρας, ενώ ενημερώθηκε από τον κ. Jean Van Loo, Δ/ντη Αερομεταφορών της Thomas Cook, ότι η Κέρκυρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση προτίμησης ανάμεσα στους ελληνικούς προορισμούς. Μάλιστα ο κ. Van Loo ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Κέρκυρας ότι η Thomas Cook θα αυξήσει τις πτήσεις προς Κέρκυρας, πραγματοποιώντας 6 πτήσεις την εβδομάδα για το νησί μας.
Ο κ. Τρεπεκλής είχε συζήτηση και με την D. Severin, υπεύθυνη πωλήσεων της Luxair, η οποία τον ενημέρωσε για την επιθυμία της αεροπορικής εταιρείας να ενισχύσει τις πτήσεις προς Κέρκυρα.


Ποιοι συμμετείχαν στην εκδήλωση
Στην εκδήλωση του Δήμου Κέρκυρας παραβρέθηκαν ο Πρέσβης του Διεθνούς Οργανισμού «Σύμφωνο Σταθερότητας» RCC, η νομική σύμβουλος του περιοδικού « New Europe» Α. Αλαμάνου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιονίων Νήσων Αλίκη Λούβρου και Μαρία Καββαδά και ο τουριστικό πράκτορας Δημήτρης Διαβάτης.