Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δυναμική συμμετοχή του Δήμου Κέρκυρας, με παράλληλες εκδηλώσεις, στην Τουριστική Έκθεση ΒΙΤ 2012 του Μιλάνου

Στο Μιλάνο βρίσκεται ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, όπου ο Δήμος Κέρκυρας συμμετέχει στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΒΙΤ 2012 (Borsa Internationale del Tourismo).
Η έκθεση είναι η μεγαλύτερη του είδους στην Ιταλία και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και θεωρείται βαρόμετρο για τις εξελίξεις στην τουριστική κίνηση από την γείτονα χώρα.
Ο κ. Τρεπεκλής τόνισε ότι είναι στις προτεραιότητες του Δήμου η προβολή στην ιταλική αγορά, την οποία πρέπει να ξανακερδίσουμε, και για τον σκοπό αυτό έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με Ιταλούς tour operators, φορείς του τουρισμού και ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της έκθεσης. ...
Επιπλέον ο Δήμος Κέρκυρας διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο του Μιλάνου, το Γραφείο του ΕΟΤ στο Μιλάνο και την Ένωση Επιχειρηματιών στης περιοχής Brera (κοσμοπολίτικη περιοχή στο κέντρο της πόλης, δίπλα από το θέατρο La Scala), συμβάλλοντας με υλικό του στη διακόσμηση καταστημάτων της περιοχής με κερκυραϊκά τοπία, ενώ θα διεξαχθούν και happenings με παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών.


Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής δήλωσε την ικανοποίησή του γιατί οι συντονισμένες προσπάθειες του προηγούμενου διαστήματος, σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς, απέδωσαν καρπούς κι έτσι η Κέρκυρα συγκαταλέγεται στους προορισμούς, τους οποίους επέλεξε η Ryanair για τις καλοκαιρινές της πτήσεις.
Έτσι πλέον, μετά την σύνδεση της Κέρκυρας με το Λονδίνο, θα υπάρχουν πτήσεις και προς το Μιλάνο (Bergamo Orio al Serio).
Η προβολή της Κέρκυρας στο Μιλάνο, με τη δυναμική παρουσία του Δήμου Κέρκυρας τόσο στην έκθεση, όσο και με τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων αλλά και με το δεδομένο της απευθείας σύνδεσης Κέρκυρα – Μιλάνο, γίνεται με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης αλλά και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, δήλωσε ο κ. Τρεπεκλής.
Η ΒΙΤ 2012 θα διαρκέσει έως τις 19 Φεβρουαρίου.