Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αντιπρόεδρος και μετά Πρόεδρος στην Επιτροπή Μετανάστευσης ο Ν. Δένδιας- (σ.σ. Τώρα δέσαμε...)

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης εξελέγη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικόλαος Δένδιας. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη ομόφωνα, μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ πρόεδρος εξελέγη ο Ιταλός βουλευτής κ. Τζιάκομο Σαντίνι.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανακοίνωσε επίσης στην Επιτροπή Μετανάστευσης ότι την επόμενη χρονιά τον κ. Σαντίνι θα διαδεχθεί ο κ. Δένδιας.
Με αφορμή την εκλογή του σ’ αυτό το....
 σημαντικό για τα εθνικά συμφέροντα αξίωμα, που σχετίζεται με ένα σημαντικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, ο κ. Δένδιας δήλωσε:
«Οι μεταναστευτικές ροές έχουν καθορίσει την Ιστορία της ανθρωπότητας. Εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης της Ευρώπης, το πρόβλημα της μετανάστευσης με τις παρενέργειές του στις υποδομές των χωρών υποδοχής, όπως στην Ελλάδα, οφείλει να είναι κύριο συστατικό του πολιτικού διαλόγου και προβληματισμού, εντός και εκτός της χώρας.


Η επιλογή μου αποτελεί τιμή για την Ελλάδα, σε μια δύσκολη στιγμή. Μια επιλογή που επιτρέπει στη χώρα να διαθέτει βήμα προβολής των απόψεών της στα διεθνή fora».