Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΥΑΚ Δήμου Αχιλλείων;

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σπύρος Μουζακίτης και ο Αντιπρόεδρος Γεράσιμος Ανυφαντής, για τα έργα που ξεκινά και εκείνα που προγραμματίζει η Επιχείρηση, στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Συγκεκριμένα ο κ. Μουζακίτης ενημέρωσε ότι:
1. Η ΔΕΥΑΚ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υπογράφεται η σύμβαση με τον εργολάβο για το έργο αναβάθμισης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Μπενιτσών. “Η μελέτη για το έργο ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή Αχιλλείων, την συνεχίσαμε και την ολοκληρώσαμε για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.206.692 ευρώ, που θα λύσει προβλήματα της...
 ευρύτερης περιοχής Περάματος – Τσάκι Μπενιτσών. Παράλληλα συνεχίζουμε την προσπάθεια ολοκλήρωσης του έργου αποχέτευση Περάματος με εκτέλεση γεωτεχνικών μελετών για να κατασκευάσουμε αντλιοστάσιο στη Γέφυρα Κάιζερ” δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.
2. Η ΔΕΥΑΚ καταβάλλει προσπάθειες για την εξεύρεση 3εκ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθούν τα ημιτελή αποχετευτικά σε Λευκίμμη, Σιδάρι και Κασσιώπη. “Όπως γνωρίζετε κληρονομήσαμε αυτά τα προβλήματα και ο κ. Δήμαρχος έχει κάνει αλλεπάλληλες επαφές στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να δοθεί λύση, να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν τα έργα. Εμείς ως ΔΕΥΑΚ παράλληλα προχωράμε όλες τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζακίτης.
3. Έχει ήδη υποβληθεί αίτηση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του έργου “Αφαλάτωση Κασσιώπης” με προϋπολογισμό 1.879.061 ευρώ. Προβλέπεται η κατασκευή μονάδας που θα επεξεργάζεται νερό, μεγάλης σκληρότητας, από τρεις γεωτρήσεις και θα αποδίδει 1.000 κυβικά νερού ανά ημέρα για την περιοχή Κασσιώπης – Σινιών. Το έργο είχε ξεκινήσει από την πρώην ΔΕΥΑ Κασσωπαίων και συνεχίζεται από τη ΔΕΥΑ Κέρκυρας.
4. Έχει συνταχθεί τεχνική μελέτη και ΜΠΕ για το έργο “Αντικατάσταση τμημάτων υφιστάμενου Νότιου Υδραγωγείου” με προϋπολογισμό 2.104.011 ευρώ. Η ΔΕΥΑΚ βρίσκεται σε αναμονή περιβαλλοντικών όρων για το έργο για να προχωρήσει στη σύνταξη αίτησης χρηματοδότησης.
5. Η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ επικαιροποιεί υφιστάμενες μελέτες για την αποχέτευση Σιναράδων και Πέλεκα με σκοπό την αίτηση ένταξης και αυτών των έργων στο ΕΣΠΑ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γ. Ανυφαντής ενημέρωσε ότι στο αποχετευτικό δίκτυο της Χρυσηίδας, που κατασκευάστηκε προ 15ετίας, υπήρξαν αστοχίες με αποτέλεσμα η πρώην ΔΕΥΑ Αχιλλείων να αναγκαστεί να δαπανήσει περισσότερα από 50.000 ευρώ για τη βελτίωσή του. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Κέρκυρας προχωρούν στη σύνταξη σχετικής μελέτης προκειμένου να δοθεί σύντομα οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα.


Σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με καταγγελίες εργαζομένων σε πρώην περιφερειακές ΔΕΥΑ, για οφειλές δεδουλευμένων, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σπ. Μουζακίτης δήλωσε: “Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αντιμετωπίζει όλους, και τους 202 εργαζόμενους με τον ίδιο τρόπο. Συνεπώς η πληρωμή των δεδουλευμένων γίνεται σε όλους συνολικά και δεν έχουμε οφειλές σε κανέναν εργαζόμενο. Υπάρχει μόνο μια μικρή καθυστέρηση καταβολής του 15νθημέρου του Ιανουαρίου που θα τακτοποιηθεί πολύ σύντομα”.