Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Τοπικό δημοψήφισμα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τη δημόσια περιουσία

Την διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος ώστε ν' αποφασίσει ο κερκυραϊκός λαός για την τύχη της δημόσιας περιουσίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.
Την πρόταση παρουσίασαν δημόσια σε συνέντευξη τύπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Τόμπρος, μέλος της ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ και Διονύσης Στραβοράβδης, Γραμματέας ΝΕ ΣΥΝ Κέρκυρας.
Στη συνέντευξη τύπου ανέφεραν:
Με την πολιτική των μνημονίων, της τρόικας, της τρικομματικής κυβέρνησης του "μαύρου μετώπου", συντελείται ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού. Επιβάλλεται η φτωχοποίηση, προσβάλλεται η ίδια η...
υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια των πολιτών, φαλκιδεύεται η δημοκρατία, εκποιείται η χώρα.
Με την ψήφιση σήμερα του άρθρου 7 του πολυνομοσχεδίου, όλη η περιουσία του δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) μεταβιβάζεται στο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας. Το Ταμείο αυτό δεν ανήκει στο δημόσιο, λειτουργεί με όρους ιδιωτικής εταιρείας, έχει κατά νόμο ως αποστολή να εκποιεί ό,τι περιέρχεται σε αυτό. Ακίνητη και κινητή περιουσία, άυλα δικαιώματα, εμπράγματα δικαιώματα, δικαιώματα αξιοποίησης, εκμετάλλευσης κλπ.
Πωλείται η χώρα, και μάλιστα με βάση το Αγγλοσαξονικό Δίκαιο. Με τα έσοδα που προκύπτουν να φεύγουν απευθείας στο εξωτερικό.
Προς εκποίηση οδηγείται και σημαντική δημόσια περιουσία στη Κέρκυρα, που κατακτήθηκε με αγώνες. Το Μον Ρεπό, το αεροδρόμιο το λιμάνι, ο «Ερημίτης» σύντομα θα τεθούν προς πώληση. Πληροφορίες δημοσιογραφικές αναφέρουν ότι το τίμημα πώλησης του αεροδρομίου σε γερμανικό όμιλο θα είναι 50 εκατ. ευρώ, όταν το αεροδρόμιο της Κέρκυρας αποφέρει κέρδη ετησίως 25 εκατ. ευρώ! Ξεπουλιέται, δηλαδή, έναντι των κερδών 2 μόλις ετών!
Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία να ζητήσει να εκφραστεί ο κερκυραϊκός λαός για την περιουσία που του ανήκει.
Καταθέτουμε πρόταση για την διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος άμεσα (προτείνουμε στις 26 Φεβρουαρίου) προκειμένου ο κερκυραϊκός λαός να αποφασίσει για την τύχη της δημόσιας περιουσίας και αν θέλει ή όχι τις ιδιωτικοποιήσεις.
Σημειώνουμε ότι ο κ. Δήμαρχος Κέρκυρας με δημόσιες δηλώσεις έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας της Κέρκυρας. Καλούμε λοιπόν τον κ. Δήμαρχο να θέσει το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να προχωρήσει, ως θεσμικός φορέας, στη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος.