Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αγωνιά ο Ν. Δένδιας για την έλλειψη προσωπικού στο νέο νοσοκομείο. Το θέμα είναι αν θα προσφύγει στις υπηρεσίες του ή θα πάει σε ιδιωτικό αν ποτέ χρειαστεί- Σε αυτό θα απαντήσει;;;;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την πιθανή ματαίωση τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Νίκος Δένδιας.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:....
Η λειτουργία των περιφερειακών νοσοκομείων δεν συνιστά ‘δημοσιονομική πολυτέλεια’, αλλά συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας και στοιχειώδη παροχή προς τους πολίτες της περιφέρειας, ώστε αφενός να αισθάνονται ασφαλείς στον τόπο τους κι αφετέρου να εξοικονομούν οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης την πολύ υψηλότερη δαπάνη διακομιδής και νοσηλείας των ασθενών στα νοσοκομεία του κέντρου.
Για το λόγο αυτό η πολιτεία επένδυσε 32 εκ. € περίπου στην κατασκευή και τον Η/Μ εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, που αποπερατώθηκε μεν τον Αύγουστο του 2009, αλλά άρχισε τη λειτουργία του μόλις το Νοέμβριο του 2010 και σήμερα κινδυνεύει να την αναστείλει, τουλάχιστον όσον αφορά σε νευραλγικές μονάδες του.
Όπως προκύπτει από επιστολή του προϊσταμένου χειρουργείων προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, από τη Δευτέρα 09.01.12 απειλούνται με ματαίωση οι τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις ελλείψει νοσηλευτικού προσωπικού (εργαλειοδοτών). Παράλληλα, το σωματείο εργαζομένων, απευθυνόμενο με επανειλημμένα υπομνήματά του, επίσης προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, περιγράφει τη δραματική κατάσταση υποστελέχωσης του τελευταίου, επισημαίνει ότι η εξουθένωση του υπάρχοντος προσωπικού, που εργάζεται χωρίς άδειες και ρεπό, υπονομεύει την επαρκή και ασφαλή άσκηση των καθηκόντων του και ζητεί την προκήρυξη σαράντα θέσεων μονίμου νοσηλευτικού κλπ. προσωπικού και την άμεση σύναψη εξήντα συμβάσεων επικουρικού προσωπικού.
Δεδομένων των ανωτέρω επισημάνσεων και της αποχώρησης, έως 28.02.12, ογδόντα πέντε μονίμων και συμβασιούχων υπαλλήλων (υπ’ αρ. 2803/14.12.11 αναπάντητη ερώτησή μου), η ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου συνιστά άμεση αναγκαιότητα, προκειμένου αυτό να εξακολουθήσει τη λειτουργία του.
Κατόπιν τούτων,
ερωτάται ο κ. Υπουργός
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την αποτροπή αναστολής λειτουργίας των χειρουργικών και άλλων νευραλγικών μονάδων και κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και την πρόσληψη μονίμου ή / και προσωπικού ορισμένου χρόνου (επικουρικού, εποχιακού κλπ.).