Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Συνεργασία με τον Λιμενάρχη για την αποτροπή μεταφοράς παράνομης ξυλείας

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Σταμάτη Γκίνη και είχε συνεργασία με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Σπύρο Κοντομάρη και στελέχη του Λιμεναρχείου, για την αποτροπή μεταφοράς παράνομης ξυλείας, που προέρχεται κυρίως από την κοπή του Κερκυραϊκού ελαιώνα.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που υπάρχει με το Κεντρικό Λιμεναρχείο, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την....
εντατικοποίηση των ελέγχων τόσο στο λιμάνι της Κέρκυρας, όσο και στο λιμάνι της Λευκίμμης.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης διαβεβαίωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι οι έλεγχοι διενεργούνται ανελλιπώς και εντατικά, με αποτέλεσμα να έχει περιορισθεί η μεταφορά παράνομης ξυλείας από κοπή του κερκυραϊκού ελαιώνα.
Παράλληλα εξετάστηκαν τρόποι και ελήφθησαν συγκεκριμένες για να βελτιωθούν γραφειοκρατικές ελλείψεις και να απαλειφθεί κάθε κίνδυνος για λαθραία εξαγωγή της παράνομης ξυλείας.
Μετά την συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Λιμενάρχη τον κύριο Κοντομάρχη όσο και τον Υπολιμενάρχη και τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου για την αγαστή και αποδοτική συνεργασία που έχουμε.
Επαναλαμβάνω ότι, αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα μας η διαφύλαξη του κερκυραϊκού ελαιώνα και γι΄ αυτό το λόγο, βρισκόμαστε σε έναν αδιάκοπο αγώνα με όσους τον επιβουλεύονται με στόχο το κέρδος, σε βάρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και του κερκυραϊκού περιβάλλοντος.
Η προσπάθεια αυτή, όχι μόνο θα συνεχισθεί, αλλά θα ενταθεί και καλούμε ως συμμάχους, όχι μόνο τους θεσμικούς παράγοντες και τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας, αλλά όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν ενημερώνοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες, όταν υποπίπτει στην αντίληψη τους κάποια παράνομη ενέργεια».