Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Αποσπάσματα ομιλίας Ν. Καλόγερου στους πολύτεκνους

Η ΟΝΝΕΔ ΚΕΡΚΥΡΑΣ έχοντας σαν στόχο την δημιουργία μιας Δράσης Κοινωνικού Χαρακτήρα πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Κέρκυρας με σκοπό την χορήγηση μιας υποτροφίας σε τέκνο πολύτεκνης οικογένειας για την ενίσχυση των μαθητικών σπουδών του. Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Πολύτεκνη Οικογένεια.
Βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Νίκου Καλόγερου:...
«[...]Η οικονομική κρίση έχει πλήξει ευρύτατα στρώματα του λαού μας. Πέρα από την επιβεβλημένη υποχρέωση όλων μας να διεκδικήσουμε την καταλληλότερη πολιτική απάντηση στο πρόβλημα, ως ΟΝΝΕΔ πιστεύουμε παράλληλα ότι πρέπει να σταθούμε ανθρώπινα δίπλα σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση και από το υστέρημά μας να συμβάλλουμε στην ανακούφισή τους, στοχεύοντας με τον τρόπο αυτό στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και της ανθρωπιάς που μας χαρακτηρίζει ως λαό.
Με ιδιαίτερη λοιπόν ευαισθησία πρέπει να σταθούμε δίπλα στην πολύτεκνη οικογένεια η οποία έχει ιδιαίτερα πληγεί με την εισαγωγή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων στα πολυτεκνικά επιδόματα, αν και όπως είναι συνταγματικά βεβαιωμένο, αυτά δεν είναι κοινωνικά επιδόματα αλλά δημογραφικά κίνητρα.
Πρέπει να έχουμε υπόψη ότι οι δαπάνες για τη στήριξη της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας δεν αποτελούν λογιστική σπατάλη που πρέπει να περικοπεί αλλά επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας για την εθνική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας μας. Κάτι τέτοιο γίνεται περισσότερο σαφές αν αναλογιστούμε την υπογεννητικότητα που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός που μας οδηγεί στο να σταθούμε τουλάχιστον με σεβασμό απέναντι σε εκείνους τους συμπολίτες μας που επέλεξαν να δημιουργήσουν πολυμελείς οικογένειες.
Αυτή είναι η πολιτική μας θέση. Πέρα όμως από τις πολιτικές δηλώσεις, πιστεύουμε όμως ότι πρέπει να δείξουμε και έμπρακτα την υποστήριξη μας στην πολύτεκνη οικογένεια. Για αυτό ως ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας αποφασίσαμε αντί της υλοποίησης του συνόλου των δράσεων που είχαμε σχεδιάσει για το 2012, να προβούμε στην χορήγηση μιας υποτροφίας σε μέλος πολύτεκνης οικογένειας για την ενίσχυση των μαθητικών σπουδών του. Η χορηγία αυτή θα δίνεται κάθε μηνά και για 12 μήνες στον ταμία του συλλόγου! Η επιλογή του δικαιούχου της υποτροφίας θα γίνει από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Κέρκυρας ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από όλους μας τις ανάγκες των μελών του και θα διαχειριστεί το ποσό.
Ευχόμενοι σε όλους τους Κερκυραίους και Κερκυραίες καλή χρονιά καλούμε και μείς από την πλευρά μας τον καθένα ατομικά αλλά και τους συλλογικούς φορείς του νησιού μας, να ενισχύσουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες ή να προβούν σε ανάλογες δράσεις συμβάλλοντας έτσι όλοι με τον τρόπο μας στην ανακούφιση κοινωνικών ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. ».