Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα

Το Δίκτυο κοινωνικών οργανώσεων Κέρκυρας συμπαραστέκεται στους δικαζόμενους αγωνιστές του κινήματος της Λευκίμμης ενάντια στην δημιουργία του παράνομου ΧΥΤΑ και καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 900πμ στα Δικαστήρια.
Για πολλοστή φορά δεκάδες κάτοικοι της Λευκίμμης σύρονται στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες . Η Βάρβαρη επίθεση του κράτους και των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους κατοίκους της Λευκίμμης....
αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος μας να υπερασπισθούμε τον τόπο μας και το περιβάλλον μας .
Ο Λαός της Λευκίμμης αντιστάθηκε στην μετατροπή του τόπου σε παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή - όπως έγινε με το Τεμπλόνι - και συνάντησε την βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών.
Οι Λευκιμμιώτες μαζί με όλους τους Κερκυραίους διεκδικήσαμε την δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος τριτοβάθμιας διαχείρισης των απορριμμάτων με την δημιουργία εργοστασίου πλήρους ανακύκλωσης για όλο το νησί και την ευρύτερη περιοχή.
Μια τέτοια λύση είναι αναγκαία και απαραίτητη για την προστασία της υγείας μας και του περιβάλλοντος μας. Αντί αυτού συναντήσαμε την βία των ΜΑΤ .
Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή όλων των διωκόμενων και την καταδίκη των δυνάμεων καταστολής και των πολιτικών τους προϊσταμένων.
Απαιτούμε την δημιουργία συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΕΣ .
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ