Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

"Κίνημα υφυπουργών" στο ΠΑΣΟΚ

Νέα πρωτοβουλία εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής από επτά υφυπουργούς της κυβέρνησης, ο ένας από τους οποίους ήταν πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους κ.κ. Ξυνίδη, Δριβελέγκα, Πεταλωτή, Μωραϊτη, Όθωνα, Μπόλαρη και Αηδόνη.Σε κοινή τους δήλωση που έχει αναρτηθεί στα site τους, αναφέρουν: "Για να να σώσουμε τη χώρα ή να αλλάξουμε τα κόμματά μας, μήπως προλαβαίνουμε να κάνουμε μερικά 'δευτερεύοντα' και πεζά πράγματα όπως π.χ. η ανάληψη άμεσα διακομματικής κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για την...
τροποποίηση του εκλογικού νόμου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών;".
Σημειώνουν ότι στις περιφέρειες αυτές είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκλεγεί κάποιος αν δεν είναι από μεγάλο τζάκι ή lifestyle σταρ.
Το κίνημα αυτό, το "κίνημα των υφυπουργών" όπως λέγεται αναμένεται να κάνει παρέμβαση το επόμενο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παραπάνω πολιτικοί προωθούν το σενάριο της διαρχίας δηλαδή να είναι άλλος ο υποψήφιος πρωθυπουργός εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γιατί θεωρούν ότι μόνο αυτό μπορεί να εξασφαλίσει την παρούσα φάση την ενότητα.
Στο μεταξύ εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να αποκαλύψει τις προθέσεις του για το μέλλον του κόμματος.


ΠΗΓΗ:http://www.newsit.gr