Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Δήλωση της Βουλευτού Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερεκου για την ανέγερση Σχολικής Στέγης στο Κοντόκαλι.

«Για περισσότερο από μια δεκαετία η Τοπική Αυτοδιοίκηση μοιράζει υποσχέσεις στην τοπική κοινωνία του Κοντοκαλίου για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της σχολικής στέγης της περιοχής. Εδώ και δεκαετίες τα παιδιά των κατοίκων του Κοντοκαλίου στεγάζονται σε κτίρια που μόνο τους σκοπούς μιας σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν εξυπηρετούν. Οι εκπαιδευτικοί, αντί να είναι αφοσιωμένοι αποκλειστικά στο διδακτικό τους εργο, αναλαμβάνουν...
 μια ευθύνη που δεν τους αναλογεί καθώς ελλοχεύει καθημερινά ο κίνδυνος ατυχήματος εξαιτίας της πολυδιάσπασης των εγκαταστάσεων.
Το πρόβλημα της σχολικής στέγης του Κοντοκαλίου δεν είναι πρόβλημα του κεντρικού κράτους. Σε όλη την πορεία της κοινοβουλευτικής μου θητείας έχω επανειλημμένα επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητα των πιστώσεων καθώς και τη βούληση διαχρονικά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας - από την κ. Γιαννάκου εως την κ. Διαμαντοπούλου - για την ανέγερση μιας σύγχρονης σχολικής στέγης στην περιοχή. Το περασμένο χειμώνα είχα τη διαβεβαίωση από το Δήμο πως απομένουν ελάχιστες εκκρεμότητες προκειμένου να κατατεθεί ο φάκελος στο περιφερειακό πρόγραμμα Ιονίων Νήσων. Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπάρχον σχολικό κτίριο, παρουσία του αντιδημάρχου για τα σχολικά κτίρια όλα έβαιναν καλώς. Και τώρα, ξαφνικά, ανακαλύπτεται πως υπάρχει εμπλοκή με την πρόσβαση στο οικόπεδο στην περιοχή «Πύλα». Πρόκειται για αδιαφορία, ανικανότητα, έλλειψη βούλησης, ή υποκρύπτεται κάτι άλλο; Ο Δήμος Κέρκυρας έχει την αυτονόητη υποχρέωση να ενημερώσει και κυρίως να συνεργαστεί με τους κατοίκους της περιοχής, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια. Η Κέρκυρα δεν αντέχει να χαθούν άλλα κοινοτικά κονδύλια. Οι κάτοικοι, τα παιδιά του Κοντοκαλίου και της ευρύτερης περιοχής δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας».