Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η Δημοκρατική Αριστερά για την Έκθεση του ΟΟΣΑ

Η Έκθεση του ΟΟΣΑ για τη δημόσια διοίκηση έρχεται να πιστοποιήσει τις δομικές αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης.
Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά υποστηρίζει την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προκειμένου η δημόσια διοίκηση να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.
Επιλογή της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η αποκέντρωση....
με ισχυρή αυτοδιοίκηση , με πόρους και αρμοδιότητες στην υπηρεσία του πολίτη και της κοινωνίας.
Στην Δημόσια Διοίκηση προωθούμε :
το δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας με ταυτόχρονη εξάλειψη της διαφθοράς και διαπλοκής.
Την αναδιάταξη του Δημοσίου τομέα με κατάργηση-συγχώνευση οργανισμών και με ταυτόχρονη ορθολογική κατανομή προσωπικού. Με οργανωτικό και τεχνολογικό εκσυγχρονισμό με πλήρη μηχανοργάνωση και γενικευμένη εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος.
Τη σταδιακή μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, μέσα από πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το 2015 με αυστηρή εξαίρεση τομέων όπως η υγεία, η παιδεία , ο πολιτισμός και το περιβάλλον.
Την εισαγωγή διαδικασιών εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των υπηρεσιών και του προσωπικού με ταυτόχρονη θεσμοθέτηση λογοδοσίας και διαφάνειας. Δημιουργία ενιαίας δομής ιεραρχίας με θεσμοθέτηση αξιοκρατικών κριτηρίων στην επιλογή και προαγωγή προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες. Θέλουμε και την ουσιαστική εφαρμογή του «πόθεν έσχες» και τον κοινοβουλευτικό και κοινωνικό έλεγχο της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.
Τέλος θα πρέπει, να επισημάνουμε ότι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας θα στερήσει έμπειρα και επιτελικά στελέχη, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην αποδιάρθρωση του δημοσίου τομέα γνωρίζοντας ότι το όφελος από αυτήν αποτιμάτε περίπου στα 80 εκατομμύρια ευρώ.