Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ο καιρός της σταφίδας. Το βιβλίο της Δ. Παπαπνικολάου

Από τις Εκδόσεις του Ιονίου – Θέατρο του Ιονίου, κυκλοφορεί το μυθιστόρημα της Δώρας Παπανικολάου «Ο καιρός της σταφίδας», μια βαθιά κατάδυση στη Μνήμη και τις Αισθήσεις, τότε που η ουσιαστική επαφή με τη φύση αναδείκνυε την εργασία (ως παραγωγή έργου) σε συστατικό και απόλαυση της ζωής.
«Ο καιρός της σταφίδας» είναι ο «καιρός» του καθενός μας. Ο καιρός της δημιουργίας και της ολοκλήρωσης, ο καιρός των αυθεντικών ανθρώπινων σχέσεων. Είναι ο καιρός της αθωότητας. Στο μυθιστόρημα...
της Δώρας Παπανικολάου, μπορεί να ανακαλύψει ο κάθε αναγνώστης με τον τρόπο του, τη δική του «νοσταλγία», τη δική του «εστία», και να βιώσει ίσως, τη δική του «επιστροφή».


Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της Δώρας Παπανικολάου, ύστερα από την επιτυχημένη πορεία του WAY OUT, μια de profundis εξομολόγηση που με τη μορφή νουβέλας «τάραξε τα νερά».


--------------------
* Η Δώρα Παπανικολάου (με καταγωγή από τη Μεθώνη) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Συστημική Συμβουλευτική στο Ινστιτούτο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου του Ιονίου.