Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ερώτηση ΚΚΕ για τους Παξούς

Εικόνα εγκατάλειψης και απομόνωσης βιώνουν τους χειμερινούς μήνες οι κάτοικοι των Παξών, ενός νησιού που έχει κατ’ επανάληψη χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς στο κόσμο!
Η ταλαιπωρία αλλά και η οικονομική αφαίμαξη που υφίστανται είναι πολύ μεγάλη, αφού δεν υπάρχει τακτική –επί καθημερινής βάσης— συγκοινωνία όχι....
 μόνο με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά ούτε και με την ίδια την Κέρκυρα, που καθημερινά είναι αναγκασμένοι να έρχονται σε επαφή για πάρα πολλές και ποικίλες υποχρεώσεις και δραστηριότητες (διοικητικές, οικονομικές, επαγγελματικές, για λόγους υγείας κ.λ.π ).
Η συγκοινωνία που υπάρχει γίνεται μέρα παρά μέρα και πάντοτε μέσω Ηγουμενίτσας. Το πλοίο φεύγει στις 10.30 από την Κέρκυρα, φτάνει στους Παξούς στις 14.00 μέσω Ηγουμενίτσας και γυρίζει στην Κέρκυρα στις 19.00, πάλι μέσω Ηγουμενίτσας!! Ουσιαστικά ο κάτοικος των Παξών για μιας ώρας εργασία στην Κέρκυρα θα πρέπει να σπαταλήσει τρεις μέρες, να πληρώσει έξοδα για διαμονή και φαγητό και να υποβληθεί στη ταλαιπωρία άχρηστων για αυτόν ταξιδιών.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ούτως ώστε να διεξάγεται η συγκοινωνία των Παξών με την πόλη της Κέρκυρας, και τους χειμερινούς μήνες, απρόσκοπτα και καθημερινά.


Οι βουλευτές
Μπάμπης Χαραλάμπους

Νίκος Μωραΐτης

Νίκος Καραθανασόπουλος