Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Ευτυχώς που βρέθηκε και ένας Σαλαβράκος....

Επιστολή απέστειλε σήμερα το πρωί ο Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Νικόλαος Σαλαβράκος, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, σχετικά με τον χάρτη που παραλείπει το ακριτικό μας νησί, συγκεκριμένα το Δήμο Μεγίστης, του Καστελόριζου.
Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε χάρτη με τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης περιλαμβάνοντας ακόμη και τις αποικίες ορισμένων κρατών (Γαλλίας, Ολλανδίας) χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβει στην ελληνική επικράτεια το νησί Καστελόριζο.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Σαλαβράκου προς τον κ. Μπαρόζο έχει ως εξής:...


Προς: κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο
Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Βρυξέλλες, 30/11/2011


Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,


Σήμερα σε διάφορες διαδικτυακές σελίδες αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε χάρτη με τις χώρες της Ευρωζώνης, ο οποίος συμπεριλαμβάνει ακόμα και υπερπόντια εδάφη/αποικίες ορισμένων κρατών (βλ. Ολλανδία, Γαλλία κ.λπ.) χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνει στην ελληνική επικράτεια το Ελληνικό νησί Καστελόριζο (Δήμος Μεγίστης), το οποίο αποτελεί και όριο της Ευρώπης προς Ανατολάς.
Επειδή η Ελληνική νήσος Καστελόριζο τους τελευταίους μήνες έχει γίνει αντικείμενο αρπακτικής διαθέσεως της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδος, τέτοιου είδους παραλείψεις είναι, καθώς αντιλαμβάνεστε, ύποπτες και καταδικαστέες.
Σας καλώ λοιπόν να προβείτε άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για να αποσυρθεί από την κυκλοφορία ο νοθευμένος χάρτης της Ευρωζώνης και να αντικατασταθεί με χάρτη που θα αποκαθιστά την αλήθεια και θα αποτυπώνει το Καστελόριζο ως μέρος της ελληνικής επικράτειας.
Σημειώνω ότι ο εν λόγω παραποιημένος χάρτης προκαλεί τα αισθήματα του ελληνικού λαού και δημιουργεί συνθήκες αναταραχής στη χώρα.


Με τιμή,


Νικόλαος Σαλαβράκος
Ευρωβουλευτής