Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και η πρόεδρός του κ. Λίβερη με τις τελευταίες «αντιμνημονιακές» ανακοινώσεις επιχειρούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες που έχουν για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.
Επιχειρούν με επαναστατικές κορώνες να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι με όλες τους τις δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της εξαπάτησης του κερκυραϊκού λαού στις εκλογές του 2009 θέλοντας να δώσουν το χρόνο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να τελειώσει το έργο της. Τώρα «εξεγείρονται» ως εξαπατημένοι.
Ακόμη και τώρα όμως ο στόχος τους είναι να κρύψουν την πραγματική αιτία της κρίσης. Η αναφορά στην «οικονομική και όχι μόνο κατοχή» αθωώνει...
την άρχουσα τάξη της χώρας μας που συμφωνεί και συμμετέχει στις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Μήπως είναι αποτέλεσμα κατοχής η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ; Μήπως και η Ιταλία που αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα βρίσκεται υπό κατοχή; Μήπως η Γαλλία που είναι επόμενη είναι και αυτή κατεχόμενη; Η κρίση οφείλεται στην βαθιά καπιταλιστική κρίση που χτυπάει ολόκληρη την Ευρώπη και είναι δομική κρίση του οικονομικού συστήματος μέσα στο οποίο ζούμε. Όταν κατανοήσουμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα, μόνο τότε θα βρούμε και τη σωστή λύση που είναι η πάλη απέναντι στα μονοπώλια, τις ενώσεις τους και το πολιτικό προσωπικό που τα στηρίζει.