Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου του ΛΑ.Ο.Σ

1. Εξ αιτίας ερωτήσεων δημοσιογράφων αλλά και μη σαφών απαντήσεων του ιδίου, σας γνωρίζουμε ότι δεν υφίσταται θέμα εντάξεως του Αντιδημάρχου Κερκύρας κ. Πουλή στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ούτε ετέθη τέτοιο αίτημα από οποιονδήποτε σήμερα ή κατά παρελθόν. Επισημαίνουμε εντόνως ότι οποιοσδήποτε επιθυμεί την ένταξη του στο κόμμα μας, γνωρίζει που στεγάζονται τα γραφεία μας και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της Νομαρχια-κής Επιτροπής Κερκύρας, ώστε να απευθυνθεί σε εμάς και όχι στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.
2. Σας γνωστοποιούμε τα κύρια σημεία της συνεντεύξεως του Προέδρου του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού κ. Γεωργίου Καρατζαφέρη στην τηλεόραση του ΑΝΤ 1:
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας, ιδιαίτερα πολιτικός, που δεν θα ήθελε μια ευρύτερη και γενικότερη διαπραγμάτευση. Το θέμα είναι...
 αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει τέτοιο πεδίο και αν μπορείς.
Αυτό το οποίο αντιλήφθηκα από την μακρά συνάντησή μου με την διευρυμένη σύνθεση των 10 εκπροσώπων της τρόικα που ήρθαν στο γραφείο μου, είναι ότι «ψάχνονται» να βρουν αφορμή. Δεν νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ φρόνιμο, εκεί που είναι τα πράγματα σήμερα, να δώσουμε μια τέτοια αφορμή». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ 1» στον Γ. Παπαδάκη.
Φοβάμαι πως η Ευρώπη “τρεκλίζει” άσχημα.
Δυστυχώς, άλλοι έφεραν τα πράγματα στο σημείο να μην μπορεί να ζήσει η χώρα μας χωρίς την «ένεση» των 8 δισ. Βεβαίως και δεν φτάνουν, και βεβαίως δεν λύνουν τα προβλήματα μας αυτά τα χρήματα. Λύνουμε εν μέρει καταστάσεις, και μας φεύγει το άγχος για μια περίοδο 100 ημερών.
Φοβούμαι ότι μπορεί να έχουμε ένα καινούργιο Σύμφωνο. Φοβούμαι ότι αρχίζει και «τρεκλίζει» άσχημα η Ευρώπη και αυτό είναι ό, τι χειρότερο. Δεν ξέρω αν μπορούν να την κρατήσουν στη σημερινή μορφή της, ή θα διασπαστεί και θα δημιουργηθεί ένας «σκληρός» πυρήνας και κάποιοι «δορυφόροι» της.
Δεν παραιτούμαι από τις διεκδικήσεις μας
Σέβομαι τις απόψεις του κάθε εταίρου στην κυβέρνηση. Στην επιστολή μου έθεσα θέμα και για τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Είπα με ξεκάθαρο τρόπο ότι : “Πρέπει να διευθετήσουμε χρονίζουσες απαιτήσεις και διεκδικήσεις μας. Σαφέστατα και πρέπει να μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ”.
Πρέπει να καταλάβουν οι Γερμανοί ότι δεν μπορούν να μας διασύρουν και να μας ταπεινώνουν. Φταίμε και εμείς αλλά έχουν και αυτοί τεράστια φταιξίματα.
Πιστεύω ότι η κ. Μέρκελ θα είναι για την Γερμανία ότι ο Γκορμπατσόφ για την Σοβιετική Ένωση.
Πρέπει να υπάρξει ευελιξία για το θέμα των ταξί
Το θέμα των ταξί ήταν στη κορυφή της ατζέντας μας στη συνάντηση με την τρόικα. Αυτό το οποίο πήγε να περάσει ο κ. Ραγκούσης, για εμάς ήταν απαράδεκτο και καθόλου συζητήσιμο. Πρέπει να υπάρχει μια ευελιξία, καθόσον στο πρόγραμμα της Ε.Ε. δεν υπάρχει καμία οδηγία για την απελευθέρωση των ταξί. Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε αυτά τα εφευρήματα. Εξάλλου, υπάρχει έγγραφη δέσμευση του κ. Ολι Ρεν προς τον Ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Σαλαβράκο, που λέει ότι: “δεν είναι υποχρεωτικό”. Θα προχωρήσουμε με τις σκέψεις που έχουμε, και αν σκοντάψουμε, φοβούμαι ότι θα είναι ένα θέμα που δεν θα μπορούμε να το υπερβούμε.
Δεν θα ανεχθώ σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια.
Είναι μια σειρά θεμάτων για τα οποία χρειάζεται και απαιτείται πολύ προσοχή. Άκαιρα έφερε το θέμα των Σκοπίων ο κ. Παπανδρέου στη Βουλή στην ψήφο εμπιστοσύνης. Επίκειται η απόφαση της Χάγης για τα Σκόπια με την οποία ο ΛΑΟΣ είχε αντιδράσει σφοδρότατα. Είχα πει ότι: “Ήταν μεγάλο λάθος εκεί που αφήνει την εξέλιξη ο κ. Παπανδρέου”. Ίσως, είναι μέσα σε αυτά τα λάθη του που ομολόγησε χθες στη Γερμανία.
Είπα τότε όταν αυτό το θέμα ετέθη από τον κ. Παπανδρέου ότι : “Δεν μπορεί να περάσουμε μια «καυτή πατάτα» σε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος ήλθε για ένα συγκεκριμένο έργο”. Ο κ. Παπανδρέου και οι δικοί του θέλουν να λύσει το θέμα αυτό κάποιος άλλος.
Αυτό το θέμα θα το λύσει κυβέρνηση εκλεγμένη από τον Ελληνικό λαό.
Εάν το πράγμα φτάσει σε αδιέξοδο, ξεκαθαρίζω ότι δεν θα παραβώ τις καταστατικές αρχές του κόμματος. Ξεκαθαρίζω ότι δεν θα το ανεχθώ. Δεν μπορώ να δεχθώ «σύνθετο όνομα». Είναι εναντίον των καταστατικών αρχών του κόμματος, των ψηφισμάτων των συνεδρίων μας, και της υποχρέωσης που έχω στη Μακεδονία και στο λαό της.
Αδιανόητο και σκληρό να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα
Πιστεύω ότι δεν μπορεί να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει.
Μπορεί να είναι μια απειλή για να μαζέψει χρήματα, αλλά είναι αδιανόητο.
Αν συμβεί και πεθάνει κάποιος σαν αποτέλεσμα της διακοπής, θα φέρει τεράστιες ευθύνες ο κ. Βενιζέλος.
Εάν κάνουμε άρση του καμποτάζ και έρχονται τα υπερωκεάνια και δεν έχουμε τους «κου-ζουλούς» να σταματάνε τον κόσμο να βγει έξω, τότε το «ισοδύναμο» έρχεται και φθάνει.
Θα μαζεύαμε τα 2 δισ χωρίς να αναγκάζουμε τον φτωχό των 300 - 400 -500 ευρώ να μπαίνει στην δουλεία του τέλους των ακινήτων.
Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Και πρέπει να καταλάβουμε ότι ενώ έχουμε τα δημοφιλέστερα και ομορφότερα νησιά για όλο τον κόσμο δεν μπορούμε να απαγορεύουμε στα υπερωκεάνια να έρθουν γιατί μαζεύονται κάποιοι «τρελοί» και δεν αφήνουν τον κόσμο να βγει από τα καράβια. Αυτά είναι αδιανόητα. Λύσεις υπάρχουν.
Ο κ. Παπουτσής διαλύει την Ελληνική Ναυτιλία
Ας σοβαρευτεί ο κ. Παπουτσής γιατί με αυτά τα οποία κάνει για λόγους εσωτερικής κομματικής κατανάλωσης, διαλύει τη Ναυτιλία μας. Και στο κάτω – κάτω, το υπουργείο του είναι το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, δεν είναι η Ναυτιλία.
Αυτά που συμβαίνουν με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως- να βγάζει νόμο για την πειρατεία στη Σομαλία- είναι «τρελά» πράγματα. Το νομοσχέδιο που φέρνει ο κ. Παπουτσής είναι «τρελό», είναι για τα «σίδερα». Πρέπει να συνυπογράψουν τρεις υπουργοί. Αυτό πρακτικά σημαίνει δυο-τρεις μήνες καθυστέρηση. Μα ο ναύλος δεν διαρκεί τόσο… Όλες οι χώρες του κόσμου έχουν ένα νόμο - που θέλουμε να κάνουμε και εμείς - σε δυο ημέρες να μπορείς να πάρεις την άδεια για να έχεις όπλα επάνω στο πλοίο. Ο κ. Παπουτσής επιμένει «Όχι». Έτσι, με αυτές τις πράξεις μας «φεύγουν» τα καράβια. Χάνουμε την ελληνική σημαία. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τεσσάρων και λιγότερο ετών έχουμε χάσει το 4% των σημαιών. Δηλαδή, από 18,5% επήγαμε στο 14%. Μικραίνει ο στόλος μας με ό, τι αυτό σημαίνει για τη Ναυτιλία και τη χώρα μας.
Δεν είναι απλά παιχνίδια που κάνει ο κ. Παπουτσής με τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη μόνο. Είναι παιχνίδια που κάνει ο κ. Παπουτσής με όλο τον κόσμο ο οποίος σκέφτεται σοβαρά. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι απέναντι, ο κ. Διαμαντίδης ήταν απέναντι, ο σοβαρός κ. Χάρης Παμπούκης σηκώθηκε και έφυγε.
Ενώνω τη φωνή μου με αυτή του κ. Αντώνη Σαμαρά και θέλουμε και λέμε: “Αποτελεσματικό Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας”. Δεν θα είχαμε «χαράτσι» εάν είχαμε μια σωστή Ναυτιλιακή πολιτική.
Δεν στηρίζουν όλοι το ίδιο τον κ. Παπαδήμο
Δεν στηρίζουν όλοι τον κ. Παπαδήμο, ας μην κοροϊδευόμαστε. Παίζονται διάφορα παιχνίδια. Άλλος θέλει να πετύχει λίγο, άλλος δεν θέλει να πετύχει καθόλου κ.τλ. Ξεκάθαρα και με παρρησία καταθέτω ότι: “ Ο ΛΑΟΣ, είμαστε οι μόνοι που θέλουμε την στήριξη του κ. Παπαδήμου”. Ξεκάθαρα πράγματα. Την «απόλυτη» στήριξη. Άλλοι θέλουν την «σχετική» στήριξη. Επομένως, να προσπαθήσουμε να πάρουμε το μάξιμουμ από έναν άνθρωπο που μπορεί, που συνδιαλέγεται με την κ. Μέρκελ, με τον κ. Σαρκοζί, που τους ξέρει, ξέρει πρόσωπα, καταστάσεις, μεθοδεύσεις και μην κάνουμε προσωπική πολιτική. Αν πετύχει, θα φανεί η διαφορά του «νυν» με τον «πρώην». Αν πετύχει, μπορεί να πάει λίγο μακρύτερα. Να πάει μέχρι εκεί που θα σωθεί ο τόπος για να ξεκινήσουμε από έναν «υγιή βατήρα». Μήπως και μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια κάποια ανάπτυξη, έργα για να σωθεί η πατρίδα μας. Αυτό το οποίο συμβαίνει με κάποιους υπουργούς, πιστεύω ότι είναι στην ουσία, ναρκοθέτηση της κοινής προσπάθειας. Ας το συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και να μην παίζουμε με τη φωτιά.
Να στηρίξουν αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος ξέρει πέντε πράγματα περισσότερα από ό, τι ξέρουν κάποιοι «κουφιοκεφαλάκηδες», οι οποίοι στο παρελθόν μας έπνιξαν.
Για το επεισόδιο της Σχολής Ευελπιδων
Είναι απολύτως καταδικαστέο αυτό που έγινε. Ήταν μεγάλο λάθος. Ο διοικητής της σχολής έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα και να επιβάλλει τις οποιεσδήποτε ποινές. Κάνουμε «σπέκουλα» με τα άσματα που ακούστηκαν, την ίδια στιγμή που η Τουρκία απέναντί μας περιμένει να κάνουμε το λάθος;
Επαναλαμβάνω ότι είναι απολύτως καταδικαστέο.
Απολύτως καταδικαστέο. Δεν το συζητάμε. Αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να ασχοληθεί όλη η κυβέρνηση με τον Εύελπι αυτόν;
Ανατρίχιασα στο ρεπορτάζ που γράφει η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ότι η πλειονότητα των Ευελπι-δων χειροκροτούσαν. Αυτό με ανησυχεί.
Τι έκανε τα παιδιά των 20 ετών που γεννήθηκαν 30 χρόνια από την ημέρα της 21ης Απριλίου να αναπολούν την 21η Απριλίου; Δεν φταίνε τα 20χρονα παιδιά. Κάτι τους ενόχλησε. Τι έφταιξε; Μήπως δίδονται αφορμές και οδηγούνται εκεί κάποια παιδιά, όπως κάποια άλλα στις μολότοφ από την άλλη πλευρά;
Να προσέξουμε και εμείς γιατί οι εύκολοι αποκεφαλισμοί και η επίκληση του «Ηρώδη» είναι λάθος πολιτική. Αυτά είναι θέματα Διοικητού Σχολής.
Δεν πρέπει να αποκεφαλίζουμε, πρέπει να νουθετήσουμε. Εκεί είναι η δουλειά μας. Όχι να κάνουμε «σπέκουλα» πολιτική. Θα τους κάνουμε μάθημα. Θα τους μιλήσουμε για δημοκρατία. Όχι όμως με τον τρόπο που γίνεται σήμερα.
Μήπως ακριβώς η πράξη η οποία συνόδευσε και σημάδεψε την 28η Οκτωβρίου, φέρνει τέτοιες αντιδράσεις σε κάποιους που δεν πιστεύουν σε αυτούς;
Πρέπει να προσέξουμε τι οδηγεί τα παιδιά προς τα εκεί. Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα παιδιά του Ελληνικού λαού, το 2010 επί κυβερνήσεως ΠΑ.ΣΟ.Κ. που μπήκαν στη Σχολή Ευελπιδων, είναι «φασιστάκια».
Πιστεύω ότι δημιουργούνται οι συνθήκες να καταλήγουν σε τέτοια λαθεμένα συμπε-ράσματα. Χρειάζεται σωφροσύνη, σύνεση και φρόνηση από εμάς για να μην οδηγούνται εκεί τα παιδιά.