Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν παρεμβάσεις στο άλσος Γαρίτσας

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν τα συνεργεία του Δήμου Κέρκυρας παρεμβάσεις εξωραϊσμού στο Άλσος Γαρίτσας. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, τονίζοντας ότι θα υπάρχει συνεργασία με τους επιχειρηματίες – καταστηματάρχες της περιοχής.
«Ολοκληρώσαμε το έργο στον Καρβουνιάρη, όπου τον μετατρέψαμε σε Κέντρο Πληροφόρησης για τους επισκέπτες της Κέρκυρας και τώρα ξεκινάμε από Δευτέρα εργασίες στο Άλσος της Γαρίτσας. Προγραμματίζουμε μέσα...
στην ερχόμενη εβδομάδα μια συνάντηση με τους καταστηματάρχες της περιοχής, διότι θα προβούμε σε απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών, ώστε να δώσουμε μια ομοιόμορφη και καλαίσθητη εικόνα στη Γαρίτσα. Οι εργασίες θα γίνουν με συνεργεία του Δήμου και προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών» δήλωσε ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής.


Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ανακοίνωσε επίσης ότι ήδη γίνονται εργασίες σε κτίριο του Δήμου Κέρκυρας, στην περιοχή Αλειμματάδων πρώην Δήμου Παλαιοκαστριτών, στο οποίο θα στεγαστεί το αρχειακό υλικό του Δήμου. «Πρέπει να στεγάσουμε και να αξιοποιήσουμε τον αρχειακό μας πλούτο, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και με ανεξάρτητους ερευνητές, ώστε να διασώσουμε την κληρονομιά και την ιστορία μας» είπε ο κ. Τρεπεκλής.