Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Καταψ'ηφισε η παράταξη Μπεριάτου τον προϋπολογισμό της ΠΙΝ

Συνεδρίασε την Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011 στην Κέρκυρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με θέμα ημερήσιας Διάταξης την συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου Προϋπολογισμού 2012 της Π. Ι. Ν. που εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης Σπυρίδων Σπύρου.
Η Παράταξή μας καταψήφισε τον προϋπολογισμό που προτάθηκε από την Παράταξη της πλειοψηφίας εκτός από τα κονδύλια για την μισθοδοσία των....
 υπαλλήλων της Π. Ι. Ν.
Αιτιολογώντας την ψήφο τους οι περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΙΟΝΙΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΆΓΟΥΣ τόνισαν ότι της κατάρτισης του προϋπολογισμού δεν προηγήθηκε η αναγκαία διαβούλευση με θεσμικούς φορείς ( λ.χ. Δήμους ) ούτε δόθηκε συγκεκριμένη πολιτική στόχευση για να μπορεί ν΄ αξιολογηθεί.
Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό άνευρο και αδιάφορο. Ένα κείμενο τυχαίας παράθεσης αριθμών, χωρίς κριτήρια και αναπτυξιακό όραμα για την Π. Ι. Ν.
Ένας κακογραμμένος λογιστικός προϋπολογισμός με πολλά κενά που προκάλεσαν δεκάδες ερωτήσεις από τους Περιφερειακούς Συμβούλους οι περισσότερες από τις οποίες δεν απαντήθηκαν.
Δεν προβλέπει ούτε ένα νέο έργο ούτε μια νέα δράση.
Η παράταξή μας πρότεινε να έχει αναπτυξιακή κατεύθυνση με σεβασμό στο περιβάλλον και καλλιέργεια του επτανησιακού πολιτισμού. Έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για περικοπή δαπανών ( λ.χ. από μισθώματα κτιρίων) , για ανάληψη δράσεων για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και για την προώθηση της ανάπτυξης με την διεθνή ανάδειξη τοπικών προϊόντων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού ( λ.χ. αγροτουρισμός).
Ο προϋπολογισμός όμως που τελικά ψήφισε η Παράταξη της πλειοψηφίας βασίστηκε στην πρόχειρη λογική του ‘’ βλέποντας και κάνοντας ‘’ με αποφάσεις σκόρπιες και πρόσκαιρες χωρίς οραματικό σχεδιασμό που θα δίνει διέξοδο στα χρονίζοντα προβλήματα του επτανησιακού λαού.
Η καταψήφισή του υπήρξε μονόδρομος για την Παράταξή μας.