Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ο Σ. Σπύρου προσπαθεί να βάλει μπροστά τη μηχανή του ΕΣΠΑ αλλά οι αποδέλοιποι λούφα και παραλλαγή (κανένα ψιφαλάκι, μπούρου- μπούρου περί τουρισμού, και πάει λέγοντας)

Κοινή Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα στα Μ.Μ.Ε. της Λευκάδας ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Σπυρίδων Σπύρου και ο Δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψης του κ. Σπύρου στο νησί.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε τη σημασία της ύπαρξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως ενιαίο αυτοδιοικητικό σχήμα, που, όπως είπε, αποτελεί ευκαιρία για...
 αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για ισόρροπη ανάπτυξη.
Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε ο κ. Σπύρου στην αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος των νησιών, πόλος έλξης επισκεπτών αλλά και ποιότητας ζωής για τους κατοίκους τους, ενώ στη συνέχεια έκανε ενημέρωση σχετικά με τα υπό ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων του Νομού.


«Με μεγάλη ικανοποίηση αναχωρώ από τη Λευκάδα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας: «Βλέπω ότι υπάρχει διάθεση για συνεργασία, με στόχο να απορροφήσουμε τους πόρους από το ΕΣΠΑ προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της Περιφέρειας, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες».


Διήμερη επίσκεψη και συνεργασία με το Δήμαρχο
Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη στη Λευκάδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα της παραμονής του στο νησί περιέλαβε συνάντηση με το Δήμαρχο Λευκάδας, Κ. Αραβανή, με τον οποίο συζήτησε θέματα που απασχολούν το Δήμο.
Διευκρινίσεις σε απορίες και απαντήσεις σε ερωτήματα, για την αποτελεσματικότερη συνεργασία, δόθηκαν – κατά τη διάρκεια της συνάντησης - από τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής, Πέτρο Οικονόμου, καθώς και από το Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος της Π.Ι.Ν. Νικήτα Καραλή, οι οποίοι συνόδευαν τον Περιφερειάρχη στη Λευκάδα.


Σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Θ. Βερύκιου, με θέμα – κυρίως - τα έργα του ΕΣΠΑ, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, Γιάννης Μαλακάσης, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής.


Αγκυροβόλιο Βασιλικής – Έργο Σημαία για τη Λευκάδα


Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη, οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν:
1) Στη δημοπράτηση του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας πρ/σμού 36 εκ. ευρώ
2) Στο υπό δημοπράτηση έργο Διαπλάτυνσης Διαύλου Λευκάδας πρ/σμού 22.631 εκ. ευρώ
3) Στο «έργο – Σημαία», για την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας «Τουριστικό Αγκυροβόλιο Βασιλικής», το οποίο θα ενταχθεί σύντομα στο ΕΣΠΑ και μέσα στο 2012 θα γίνει η δημοπράτησή του.
«Η δημιουργία του αγκυροβολίου θα έχει σημαντική θετική επίδραση στην ευρύτερη τουριστική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση στην οικονομία της περιοχής της Βασιλικής, μέσω της οργάνωσης και αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού με σκάφη αναψυχής», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Ο Προϋπολογισμός για την κατασκευή του έργου ανέρχεται στο ποσό των 16.300.000 ευρώ.


Συνάντηση με Πυροσβεστική Υπηρεσία και εργαζόμενους στην Π.Ε.


Επίσης, ο κ. Σπύρου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για υπηρεσιακά θέματα που τους απασχολούν, καθώς και για τον εξοπλισμό της σε οχήματα και μέσα πρόληψης πυρκαγιών με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
Στη συνέχεια ο κ. Περιφερειάρχης μίλησε στους εργαζόμενους στην Π.Ε. Λευκάδας, τους ενημέρωσε για τη διαμορφωμένη κατάσταση, αναγνώρισε το έργο που επιτελούν, τους ζήτησε να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στην προώθηση του έργου της Περιφέρειας και δήλωσε αλληλέγγυος στις δύσκολες στιγμές που περνάνε οι εργαζόμενοι.
«Θα είμαστε δίπλα σας σε ό, τι μας χρειαστείτε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρου, μιλώντας στους εργαζόμενους που πλήττονται από τις δραστικές περικοπές των αμοιβών τους και από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.