Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μουσικές περιπλανήσεις στην Κέρκυρα του χθες και του σήμερα

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Μουσείο Μουσικής «Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος» της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο:....
«Μουσικές περιπλανήσεις στην Κέρκυρα του χθες και του σήμερα»
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για την Α΄/θμια και τη Β΄/θμια εκπαίδευση περιλαμβάνουν:
Στάδιο 1ο: Περιήγηση στα εκθέματα των πέντε αιθουσών.
Στάδιο 2ο: Συμμετοχή σε ομαδική δραστηριότητα στο χώρο του μουσείου
Οι ομαδικές δραστηριότητες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των μαθητών: Α’ – Δ’ τάξη Δημοτικού Σχολείου, Ε’ τάξη Δημοτικού – Β’ Γυμνασίου, Γ’ τάξη Γυμνασίου – Γ’ τάξη Λυκείου.
Στάδιο 3ο: Συζήτηση, διευκρίνηση ζητημάτων και προτεινόμενες δραστηριότητες στη σχολική τάξη με βάση τα ερεθίσματα και τις εμπνεύσεις των παιδιών από την επίσκεψη στο μουσείο.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 2011 στους χώρους του Μουσείου τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη και ώρες 11:00-13:00.
Για την ομαλή πραγματοποίηση του προγράμματος προτείνεται οι ομάδες των μαθητών που πρόκειται να επισκεφθούν το Μουσείο να μην υπερβαίνουν τα 20 άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες και για τον συντονισμό των επισκέψεων μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 26610 39289 (εσωτερικό 6) & 26610 32206 (ώρες γραφείου). Επίσης, στο email info@museum.fek.gr.
Το Μουσείο Μουσικής στεγάζεται στο κατάστημα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, στην οδό Νικηφόρου Θεοτόκη 10.