Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Προφάσεις εν αμαρτίαις του κ. Κουρή

Δεν θα ασχολούμασταν με τον κ. Κουρή αλλά αφού αυτός ασχολήθηκε μαζί μας, του οφείλουμε κάποιο σχόλιο.
O κ. αντιπεριφερειάρχης αντί να ανταποκριθεί υπεύθυνα -ως όφειλε- στην τεκμηριωμένη πρόταση μας για το έργο της βιβλιοθήκης φαίνεται να ενοχλήθηκε -ως μη όφειλε- και προτίμησε να προβεί, ως όψιμος...
 υπερασπιστής του Kοργιαλενείου, σε ατεκμηρίωτα σχόλια μέσω συνέντευξης τύπου. Γιατί άραγε τον πείραξε τόσο πολύ το ενδιαφέρον μας για τη βιβλιοθήκη; Αγνοεί ότι αυτό το ενδιαφέρον (σε αντίθεση με κάποιους άλλους) δεν είναι μόνο τωρινό αλλά διαχρονικό;
Δημόσια λοιπόν και εμείς τον καλούμε να αφήσει τις πομφόλυγες του τύπου «άκαιρη η παρέμβαση του κ Μπεριάτου» κλπ και να απαντήσει επί της ουσίας. Θέλει πραγματικά να στηρίξει το Κοργιαλένειο Ίδρυμα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;;; Αν ΝΑΙ ας βοηθήσει ώστε να επικαιροποιηθεί σύντομα η μελέτη, να καλέσει σε συνεργασία το Κοργιαλένειο Συμβούλιο και να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση ώστε να προχωρήσει το έργο της επέκτασης του κτιρίου αυξάνοντας έτσι και την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.. ‘Όλα τα άλλα που λέει είναι ..εκ του πονηρού και προφάσεις εν αμαρτίαις.
Όσο για το άλλο ‘πυροτέχνημα’ του κ Κουρή, το περίφημο δασικό, εμείς παρουσιάσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο (και καταθέσαμε στα πρακτικά) δημοσίευμα του τοπικού τύπου αναφερόμενο σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Γεωργίας (Αγροτικής ανάπτυξης) που ό ίδιος ΑΓΝΟΟΥΣΕ και που αποδεικνύει ότι κρούει ανοικτές θύρες. Και εξ άλλου αν δεν εφαρμόζονται οι οδηγίες του υπουργείου, ας αποταθεί, ως αντιπεριφερειάρχης που είναι, στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αντί να φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο εισηγήσεις που είναι αντιγραφή περυσινών υπομνημάτων του συλλόγου ιδιοκτητών ακινήτων στους τότε υποψήφιους περιφερειάρχες !..
Φαίνεται όμως ότι για το δασικό, όπως ειπώθηκε και στο ΠΣ, άλλα έλεγε ο τίτλος της εισήγησης (του), άλλα ήταν στο περιεχόμενο (άσχετα με το θέμα !) και …άλλα εννοούσε ο κ. αντιπεριφερειάρχης αντιγράφοντας έτσι την τακτική του προϊστάμενου του περιφερειάρχη. Αλλά γι’ αυτά τα περιβαλλοντικά κατορθώματα του κ. Κουρή θα ασχοληθούμε και πάλι προσεχώς αφού μας φέρει το πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης του ιδιοκτησιακού της οποίας ορίστηκε πρόεδρος από το Π.Σ.
Επίσης προσεχώς θα ασχοληθούμε και με την Γέφυρα για την οποία οι μεταμοντέρνες κυκλοφοριακές αντιλήψεις του κ. Κουρή φαντάζουν πταίσμα μπροστά στην πρόσφατη πρόταση του (αληθινό μαργαριτάρι!) να γκρεμιστεί το κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου για να γίνει ο χώρος …..πάρκινγκ!!
Όσο για τα αποτυπώματα, πολιτικά, ηθικά, πνευματικά, υλικά, ουσιαστικά, κλπ. των κατά καιρούς ιθυνόντων του τόπου αυτού, ‘μικρών’ και ‘μεγάλων’, ‘ερασιτεχνών’ και ‘επαγγελματιών’ ας μην βιάζεται να βγάλει ο ίδιος συμπεράσματα. Είναι σε όλους γνωστά και ο μόνος που θα τα αξιολογήσει σωστά και δίκαια - με την απαραίτητη χρονική απόσταση- είναι η ιστορία και οι επόμενες γενιές.