Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόταση Λ.Σ. για δρομολόγια πλοίων

Η διακοπή των δρομολογίων πολλών πλοίων και στα Ιόνια Νησιά έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στους κατοίκους όλων των νησιών του Ιονίου:
Α) Διακόπηκε η σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ πολλών νησιών με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα
οι κάτοικοι και οι επισκέπτες. Ιδιαίτερα οξύ είναι το πρόβλημα με τα Διαπόντεια Νησιά Οθωνούς- Μαθράκι- Ερεικούσα και τους Παξούς που ουσιαστικά αποκλείστηκαν από κάθε συγκοινωνία.
Β) Ματαιώθηκε η άφιξη πολλών τουριστών ιδιαίτερα στα μικρά νησιά με πολύ μεγάλη ζημιά για τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Γ) Δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία, και την ζωή των κατοίκων των μικρών νησιών.


Αυτή η κατάληξη είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς στις συγκοινωνίες, την κατάργηση του κρατικού νηογνώμονα, της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έδωσε πλήρη ασυδοσία στους εφοπλιστές.


- Απαιτούμε άμεσα να λυθεί το πρόβλημα με ευθύνη της κυβέρνησης ώστε να προστατευθεί η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, τα δικαιώματα των ναυτεργατών και την τακτική και ασφαλή συγκοινωνία των κατοίκων και των τουριστών.
- Να υπάρχει αποκλειστικά δημόσιος-κρατικός φορέας ελέγχου της ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας (Νηογνώμονας) με πλήρη-σύγχρονη στελέχωση και τεχνολογικό εξοπλισμό με κριτήριο την διασφάλιση της Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
- Η σωστή και ασφαλής λύση για τους επιβάτες είναι η δημιουργία Δημόσιου-Κρατικού φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που θα παρέχει τακτικές, ασφαλής και φθηνές συγκοινωνίες σ’ όλα τα νησιά.
Σημείωση: Η πρόταση μας πήρε 9 ψήφους και η πρόταση της πλειοψηφίας 23 ψήφους.