Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Σέρβοι επισκέφθηκαν το Δημαρχείο

Το Δήμαρχο Κέρκυρας Ιωάννη Τρεπεκλή, επισκέφτηκε χθες αντιπροσωπεία του «Σωματείου Φίλων Παλαιών Σέρβων Πολεμιστών».
Όπως είναι γνωστό, οι Σέρβοι έρχονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο νησί μας, για να τιμήσουν τους συμπατριώτες τους στρατιώτες, που χάθηκαν κατά την περίοδο 1916 – 1918, κατά την διάρκεια της παραμονής του Σερβικού Στρατού στην Κέρκυρα.
Ο Δήμαρχος, καλωσόρισε τα μέλη της σερβικής αντιπροσωπείας και τόνισε μεταξύ άλλων τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών.
«Οι ανθρώπινες σχέσεις που γεννήθηκαν στις
 δύσκολες καμπές της ιστορίας και των δύο λαών», ανέφερε ο κ. Τρεπεκλής, «παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο και δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο, ότι αυτή η φιλία όσο υπάρχουν Σέρβοι και Έλληνες, δεν πρόκειται να σβήσει. Οι λαοί μας, έχουν να θυμηθούν κοινούς αγώνες και θυσίες. Η Κέρκυρα, συμπαραστάθηκε έμπρακτα στο Σερβικό Λαό στις πρόσφατες δοκιμασίες του. Το 1992, αποστολή του Δήμου Κερκυραίων, μετέβη στην αδελφοποιημένη πόλη του Κρούσεβατς, μεταφέροντας φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Αλλά και στην τελευταία δοκιμασία που πέρασε η χώρα σας, ο Κερκυραϊκός Λαός υπήρξε ηθικός και υλικός συμπαραστάτης. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για ανάπτυξη των σχέσεων με τις αδελφοποιημένες με την Κέρκυρα πόλεις της Σερβίας».
Ο κ Τρεπεκλής κάλεσε τον Δήμαρχο Βελιγραδίου να επισκεφθεί την Κέρκυρα και το Βίδο, που αποτελεί σημείο αναφοράς στην διαχρονική φιλία των δυο λαών.
Η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε, το Δήμαρχο για την διοργάνωση της εκδήλωσης μνήμης και για ζεστή φιλοξενία.